Timiș: Primarul Reșiței, pus sub urmărire penală de DNA, pentru luare de mită

Timiș: Primarul Reșiței, pus sub urmărire penală de DNA, pentru luare de mită

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Timișoara au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva primarului Reșiței, Mihai Stepănescu, pentru săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită.

El a fost reținut, joi seara, pentru 24 de ore, iar vineri va fi prezentat magistraților Tribunalului Timiș cu propunerea, din partea procurorilor, de arestare preventivă pentru 30 de zile, se arată într-un comunicat de presă al DNA, remis vineri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în Ordonanța procurorilor se arată că în perioada noiembrie 2014 — noiembrie 2015, "inculpatul Stepănescu Mihai, în calitate de primar al municipiului Reșita, a pretins și primit diverse sume de bani ori bunuri și servicii de la un om de afaceri, pentru a-și exercita în mod necorespunzător atributele funcției de primar, în sensul atribuirii în mod discreționar a unor contracte de lucrări de interes public, societății comerciale reprezentată de acesta din urmă".

Conform procurorilor, Stepănescu a primit de la omul de afaceri suma totală de 52.000 lei pentru atribuirea unui contract de proiectare și execuție lucrări, precum și 20.000 lei, ca parte a sumei totale de 10.000 euro, pretinse în avans pentru viitoare lucrări.

De asemenea, primarul reșițean a mai pretins persoanei respective remiterea unor materiale pentru pavaj și efectuarea lucrărilor de montare pavaj în curtea unui imobil aflat în proprietatea sa, valoarea totală a materialelor și lucrărilor pretinse în avans, cu titlu de foloase injuste pentru acordarea discreționară a unor viitoare contracte în municipiul Reșița, fiind de 214.954 de lei, susține DNA.

În cauză, se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane, iar procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informatii Caraș-Severin. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 37 de violuri, 3 morți, 87 de magazine și 1500 de case devastate / Bilanțul primei zile de ocupație în Alba a „e…

2 Poate cea mai frumoasă femeie din România...

3 De citit!

4 Fenomen straniu în SUA

5 Informație / Din 2015, CIA antrenează în secret forțele speciale ucrainiene „să ucidă ruși” în cazul unei invazi…