Toni Neacșu, fost membru CSM, condamnat definitiv la un an închisoare cu suspendare

Toni Neacșu, fost membru CSM, condamnat definitiv la un an închisoare cu suspendare

Adrian Toni Neacșu, fost judecător și membru al CSM, a fost condamnat definitiv luni de Înalta Curte de Casație și Justiție la un an închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunilor de participație improprie la infracțiunea de abuz în serviciu, fals intelectual, participație improprie la infracțiunea de uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

De asemenea, Toni Neacșu a fost obligat să plătească 13.136 lei către Consiliul Superior al Magistraturii.

În același dosar, Angel-Gabriel Roșca, șoferul lui Toni Neacșu, a primit tot un an închisoare cu suspendare, cei doi având de achitat și câte 6.000 lei cheltuieli judiciare către statul român.

Toni Neacșu a fost trimis în judecată de DNA în aprilie 2013, el fiind acuzat că, în perioada iulie — decembrie 2012, în calitate de membru CSM, a încasat nejustificat de la CSM suma de aproximativ 67.000 lei, reprezentând venituri din salarii și asociate (din care diurnă de detașare în sumă de peste 13.000 lei), aferente unui număr de 48 de zile în care a absentat nemotivat de la serviciu.

DNA susține că magistratul a beneficiat de plata integrală a acestor drepturi de natură salarială și asociate pe baza a 10 documente justificative falsificate de inculpat — foi colective de prezență și cereri pentru plata cheltuielilor de diurnă de detașare.

"În aceeași perioadă, inculpatul Roșca a încasat în mod nejustificat suma de peste 7.600 lei, reprezentând drepturi de natură salarială și asociate (venitul brut și contribuțiile sociale datorate de angajator) pentru cele 55 de zile în care a absentat nemotivat de la serviciu. În vederea obținerii acestor bani, inculpatul Roșca a falsificat mai multe documente justificative, respectiv 55 de file din condica de prezență și 71 foi de parcurs ale autovehiculului din dotare. De asemenea, ca urmare a depunerii, la compartimentele de specialitate, a foilor de parcurs false, Angel-Gabriel Roșca a creat în dauna CSM un prejudiciu în sumă de aproape 6.000 lei, reprezentând contravaloarea combustibilului folosit în interesul său și al inculpatului Neacșu", preciza DNA.
După ce DNA l-a pus sub acuzare, Toni Neacșu a fost suspendat din funcția de membru al CSM, apoi și-a dat demisia din magistratură.  AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 DOCUMENT Cine sunt VIP-urile din cinematografie acuzate de DIICOT / Soțul Loredanei Groza, Andrei Boncea de la S…

2 „E bine că se odihnește. Mi-a furat 23 de milioane de euro de sub nas!” / Oana Zăvoranu, dezvăluiri despre milia…

3 Gelu Tofan, „regele anvelopelor”, a murit retras în satul său natal, refuzând să lupte cu cancerul. Avea 61 de…

4 Mesaje din acestea ar trebui puse în toată țara...

5 Video viral