Trei focare de boala limbii albastre, confirmate în Vaslui

Trei focare de boala limbii albastre, confirmate în Vaslui

Trei focare de boala limbii albastre la animale au fost confirmate, luni, în judeţul Vaslui, în două stâne din localitatea Vutcani şi în gospodăria unui localnic din Coroieşti, comuna Bogdăniţa, fără a fi înregistrate încă decese, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Trei focare de boala limbii albastre, confirmate în Vaslui (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui, două dintre focare sunt sub observaţia autorităţilor în localitatea Vutcani, unde s-au îmbolnăvit şapte oi din două stâne cu peste 400 de animale fiecare, iar cel de-al treilea focar de boală este înregistrat în localitatea Coroieşti, comuna Bogdăniţa, la o bovină din gospodăria unui localnic.

"Odată cu confirmarea bolii de către laboratorul Institutului de Diagnostic şi Sănătate Animală, tot teritoriul judeţului Vaslui a intrat într-o zonă specială de protecţie. Ceea ce populaţia trebuie să ştie este faptul că nimeni nu se poate deplasa cu animale între localităţi sau să le vândă fără acordul medicului veterinar. De asemenea, se vor face inspecţii clinice periodice la rumegătoarele domestice, respectiv bovine, ovine şi caprine, de către specialişti ai DSVSA în zona de control, pe o rază de 20 de kilometri în jurul focarelor”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, directorul DSVSA Vaslui, Traian Petcu.

Autorităţile sanitar-veterinare vasluiene au anunţat că până în prezent nu au fost înregistrate decese din cauza bolii limbii albastre.

 

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă aruncă în aer PSD! Dezvăluiri fără perdea despre „păpușile” din fruntea partidului

2 SURSE Nicuşor Dan l-a dat afară din sala de şedinţe pe gândacul plantat de Firea, directorul economic al ALPAB…

3 Capra se crede crocodil / Olivia Steer îl ceartă pe Mircea Cărtărescu că nu știe să scrie!!! Răspunsul de mare b…

4 „Și la vaccinare unii sunt mai cetățeni ca alții” / Laura Ștefan dezvăluire incredibilă care arată în ce căcat d…

5 Categoria „valori” / 181 de ani de închisoare, în Spania, pentru doi interlopi care în România ar fi luat, prob…