Trei proxeneţi reţinuţi în dosarul cu PROSTITUATE de lux din Drobeta Turnu Severin

Trei proxeneţi reţinuţi în dosarul cu PROSTITUATE de lux din Drobeta Turnu Severin

După mai bine de 8 ore de audieri, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Mehedinţi au reţinut pentru 24 de ore, pe bază de mandat, 3 proxeneţi într-un dosar cu prostituate de lux, instrumentat de poliţiştii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Mehedinţi.

Dosarul a fost finalizat de către poliţişti şi prezentat procurorului DIICOT Constantin Şopalcă după mai bine de 2 ani de monitorizare a reţelei care opera atât în Drobeta Turnu Severin cât şi în Băile Herculane. O serie de politicieni locali, primari, viceprimari, avocaţi de succes, oameni de afaceri dar şi poliţişti au beneficiat de serviciile unor prostituate, multe dintre ele minore.

Cel puţin 60 de persoane au fost audiate în acest dosar şi, cu siguranţă, numărul acestora va creşte după ce în cursul zilei de joi cei trei proxeneţi reţinuţi miercuri seara vor fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Liderul grupului, un fost DJ şi proprietar de discotecă din Drobeta Turnu Severin, Dan Ovidiu Mîrţ, îşi racola o parte din fete din preajma liceelor, majoritatea fiind eleve cu posibilităţi materiale reduse, le ducea la el acasă după care le plasa clienţilor de bani gata, atunci când primea comanda telefonic. El era ajutat de un taximetrist local, dar avea şi un partener pentru zona Orşova – Băile Herculane. De regulă, după cum precizează anchetatorii, beneficiarii serviciilor prostituatelor îl sunau pe liderul grupării şi comandau „fetiţele” în restaurantele sau barurile unde petreceau, după mai multe pahare de alcool.

După reţinerea celor trei acuzaţi de proxenetism la sediul DIICOT Mehedinţi a sosit şi avocatul Marian Valon în calitate de învinuit, însoţit de avocata sa, pentru a face declaraţii în acest dosar, iar după o jumătate de oră de audieri procurorul DIICOT a dispus cercetarea acestuia  în stare de libertate. Dacă va fi găsit vinovat Dan Ovidiu Mîrţ riscă o pedeapsă privativă de libertate cuprinsă între 7 şi 18 ani. Sursa Evz.ro.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...