Tribunalul Ilfov a dispus suspendarea provizorie a grevei de avertisment a Sindicatului Liber de Handling Aeronautic, programată vineri

Tribunalul Ilfov a dispus suspendarea provizorie a grevei de avertisment a Sindicatului Liber de Handling Aeronautic, programată vineri

Tribunalul Ilfov a dispus suspendarea provizorie a grevei de avertisment anunțată pentru vineri, între orele 13,00 -15,00, de către Sindicatul Liber de Handling Aeronautic, până la soluționarea definitivă a cauzei ce face obiectul dosarului nr.188/93/2016 aflat pe rolul Tribunalului Ilfov, potrivit portalului instanței. * Grevă de avertisment vineri la Aeroportul Otopeni: o firmă de handling întrerupe lucrul 2 ore; posibile întârzieri ale avioanelor

Decizia poate fi atacată cu apel în termen de 5 zile de la comunicare.

Liderul Sindicatului Liber de Handling Aeronautic, Alexandru Cioc, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că reprezentanții sindicatului au fost chemați la Judecătoria Tribunalului Ilfov vineri dimineață la ora 10,00 pentru constatarea semnăturilor care să ateste legalitatea grevei, însă instanța a dispus, încă de joi, suspendarea provizorie a protestului.

"Ieri (joi — n.r.), la o ședință de negocieri cu membrii Consiliului de Administrație, eram aproape de a ne înțelege. Noi, ieri, am primit citația în jurul orelor 16,00 pentru astăzi (vineri — n.r.) să ne prezentăm la Judecătoria Tribunalului Ilfov, la ora 10,00, bănuiesc pentru a demonstra legalitatea grevei, pentru constatarea semnăturilor. Nouă ne trebuia un număr de 240 de semnături și aveam 410, de la aproape 98% dintre membrii sindicatului, deci nu ar fi fost o problemă să arătăm chestia asta, dar trebuie să vedem exact cum a hotărât Tribunalul Ilfov, înainte să ajungem noi la tribunal, să amâne această grevă", a declarat, vineri, pentru AGERPRES, liderul Sindicatului Liber de Handling Aeronautic, Alexandru Cioc.

Potrivit acestuia, negocierile pe marginea revendicărilor salariaților s-au blocat, în opinia sa conducerea companiei știind deja despre această sentință de amânare a grevei.
"Oamenii sunt foarte nemulțumiți, pentru că aproape ajunseserăm la o înțelegere cu reprezentanții CA, dar negocierile s-au blocat. Noi am aflat exact de ce s-au blocat după ce s-au terminat, când am aflat că la sediul sindicatului s-a primit o hotărâre civilă de amânare provizorie. Bănuiesc că cei din conducere au știut mai devreme, în timpul negocierilor, și de aia s-au blocat negocierile. Greva este amânată provizoriu până vedem exact la Tribunalul Ilfov sentința definitivă, să vedem ce s-a întâmplat", a explicat Cioc.

În context, liderul sindical a precizat că salariații nu vor renunța la grevă, avocații sindicatului ocupându-se de acest caz.
"Noi primim pe 21 (ianuarie — n.r.) pentru data de 22 (ianuarie — n.r.) la ora 10,00 și tot pe data de 21 trimiți deja sentința de amânare până când noi vom arăta legalitatea grevei.... Adică mă chemi pe data de 22 să îți arăt documentele respective, iar tu iei decizia pe 21, când îmi dai și citația. Aici trebuie să vedem exact despre ce este vorba. Nu mă pot pronunța, deoarece ar fi speculație. Avocații noștri se ocupă de acest caz. Este cel puțin o citație ciudată", a mai spus liderul sindical.

Angajații companiei Globe Ground România, care oferă servicii de handling aeronave la sol și tractare aeronave, au anunțat, recent, că intră în grevă de avertisment, nemulțumiți fiind de salarii, de programul de lucru, dar și de dimensionarea personalului și normarea activității în raport cu volumul și condițiile de muncă.

Potrivit liderului Sindicatului Liber de Handling Aeronautic, Alexandru Cioc, cea mai stringentă problemă este cea a dimensionării personalului și normarea activității în raport cu volumul și condițiile de muncă, în contextul în care, în ultimii doi ani, între 100 și 150 de salariați ai companiei au demisionat, iar volumul de muncă a rămas același, poate chiar a crescut.
Globe Ground România a fost înființată în 1992. Printre operatorii aerieni deserviți de compania de handling se numără Air France KLM, Alitalia, Austrian Airlines, Carpatair, easyJet, LOT Polish Airlines, Lufthansa, flydubai, TAP Portugal, TAROM, Swiss International Air Lines, Cyprus Airways, Aegean Airlines, AirBaltic, Adria Airways, Aerosvit, Air Europa, Air Malta, EL-AL Israel Airlines etc.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu