Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat pe un câmp din judeţul Arad

Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat pe un câmp din judeţul Arad

Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat, vineri după-amiază, pe un câmp din judeţul Arad, după ce pilotul, un braşovean care ducea aeronava la revizie în Ungaria, a semnalat o defecţiune la motor, aterizarea având loc fără incidente.

Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat pe un câmp din judeţul Arad

Avionul privat, de mici dimensiuni, avea la bord trei persoane, respectiv o femeie şi doi bărbaţi, unul dintre aceştia fiind pilotul, care efectua un zbor din Braşov în Ungaria, unde urma să facă o revizie tehnică aparatului de zbor.

Deasupra comunei Bata, aflată la circa 70 de kilometri de municipiul Arad, pilotul a semnalat o problemă la motor şi a decis să aterizeze pe un câmp.

Potrivit primarului comunei Bata, Ion Micurescu , care a ajuns la scurt timp la faţa locului, avionul nu a suferit avarii la aterizare, iar cei trei ocupanţi nu au păţit nimic.

"Din câte mi-a povestit pilotul, care este mai tânăr, avionul este al tatălui său şi-l ducea în Ungaria la revizie, iar deasupra noastră a semnalat probleme la motor şi a decis să aterizeze. Nu au fost înregistrate incidente", a declarat edilul.

Centrul de Dirijare a Zborurilor Arad a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

"Nu a fost necesară intervenţia noastră, dar am ţinut legătura cu atorităţile de la faţa locului", a precizat putătorul de cuvânt al ISU Arad, George Pleşca.

Primarul comunei a adăugat că avionul va rămâne peste noapte la locul aterizării, în timp ce ocupanţii au fost cazaţi la o pensiune din localitate.

În cursul zilei de sâmbătă, o echipă tehnică din Ungaria este aşteptată la Bata pentru a evalua starea aeronavei.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale