Un avion NATO, pus la dispoziția transferurilor de răniți din "Colectiv"

Un avion NATO, pus la dispoziția transferurilor de răniți din "Colectiv"

Un avion al NATO de tip C-17 va fi pus, duminică, la dispoziție, pentru transferul răniților din clubul ''Colectiv'' în străinătate, a declarat, la postul B1 TV, ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa.

"Am solicitat în cursul zilei de ieri ca astăzi să ne pună la dispoziție unul din aceste avioane. Probabil că va sosi avionul în jur de ora 19,00. Acesta este un avion de capacitate mai mare, este un turbo jet cu patru motoare. Dacă cei de la Departamentul pentru Situații de Urgență consideră că se vor trimite răniți și în Londra, Norvegia și Finlanda putem efectua zborurile cu acest avion mult mai rapid. (...) Aeronava se află în Europa în acest moment. Ne-au promis colegii noștri de la NATO că la 19,00 va fi la București, nu pe Baza 90 ci pe o altă platformă. Baza nu permite staționarea navei C17, dar C17 tot timpul parchează pe platforma de la Aeroportul civil. Pe timpul zborului, răniții vor fi asistați de medici de la SMURD și de la MApN", a spus Dușa.

El a precizat că aeronava este pusă la dispoziția țărilor care fac parte dintr-un program al NATO.

În altă ordine de idei, Mircea Dușa a afirmat că MApN va pune la dispoziția rudelor celor decedați locuri de veci în Cimitirul Ghencea 3.

"Am văzut că sunt aparținători care nu au găsit locuri de veci pentru tinerii care au decedat. Punem la dispoziție, gratuit, în Cimitirul Ghencea 3 al MApN locuri de veci", a declarat demnitarul. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

3 Un zvon...

4 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

5 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri