UNPR precizează că verificările DNA sunt în legătură cu Fondul "Solidaritatea"

UNPR a precizat vineri, legat de informația potrivit căreia DNA verifică modul cum au fost cheltuite unele fonduri de către partid, că procurorii au solicitat, în decembrie 2015, documente privind modul de constituire a Fondului "Solidaritatea" și destinația finală a sumelor încasate în acest cont.

* DNA anchetează modul în care ar fi fost cheltuite anumite sume de bani de către UNPR (surse)

"În legătură cu informația din presă potrivit căreia DNA verifică modul cum au fost cheltuite unele fonduri de către UNPR, facem următoarele precizări: subiectul se referă la solicitarea, în decembrie 2015, de către DNA, a unor documente privind modul de constituire a Fondului 'Solidaritatea' și destinația finală a sumelor încasate în acest cont. Precizăm că, în mai 2010, UNPR a anunțat deschiderea unui fond de solidaritate pentru sprijinirea celor afectați de criza financiară. UNPR a lansat, la acel moment, o invitație către politicieni, parlamentari, agenți economici și către toți cei care doreau să contribuie să facă donații în contul respectiv. Persoane din conducerea partidului au făcut, la rândul lor, donații în cont, din veniturile personale", informează UNPR într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, ulterior, Ministerul Finanțelor Publice a deschis un cont de solidaritate cu același scop — diminuarea efectelor crizei economice. UNPR a vărsat, în data de 12 octombrie 2010, în contul deschis de MFP toate sumele acumulate din donații cu această destinație. UNPR a pus la dispoziția DNA toate documentele solicitate, se mai spune în comunicat.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție anchetează modul în care ar fi fost cheltuite de către UNPR anumite sume de bani, au declarat vineri, pentru AGERPRES, surse judiciare.

În acest caz, susțin sursele citate, procurorii anticorupție au efectuat, în luna decembrie, percheziții la sediul Uniunii Naționale pentru Progresul României.

Potrivit surselor citate, DNA ar face verificări legate de faptul că au fost făcute campanii de strângere de fonduri pentru sinistrați însă există suspiciuni că acestea ar fi fost cheltuite pentru partid.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 No comment: Ce scrie Rizea despre „Dănuța Budeanu” și „site-ul cuplului Firea / Pandele”

2 Adevărul despre ce se întâmplă în America?

3 Groparii României. Oamenii din umbră / Unde credeți că greșește omul ăsta?

4 Cine este Dorinel Umbrărescu, cel mai puternic constructor român. A câștigat într-o lună contracte de 2 miliar…

5 VIDEO Ceaușeasca și Bobu, varianta 2020. Oameni buni, acesta este PSD!