UPDATE 13 medici duși la audieri în cazul rețetelor false decontate

UPDATE 13 medici duși la audieri în cazul rețetelor false decontate

Rețete false de aproximativ 2 milioane euro au găsit polițiștii într-o farmacie din București, dar și sume aiuritoare de bani în casa unui medic (100.000 euro, 140.000 dolari și 250.000 lei) și în cea a unei farmaciste (100.000 de lei și 23.000 de euro) în timpul perchezițiilor desfășurate în această dimineață în cazul de fraudă cu medicamente. 13 medici vor fi duși la audieri și alte 25 de persoane vor da explicații, conform Digi24.
26 de percheziții au avut loc în București (una dintre adrese este Institutul Oncologic  Fundeni), Ilfov, Sibiu și Dolj, în farmacii și la domiciliul membrilor rețelei, într-un caz în care se vorbește de o rețea de decontare de rețete false din domeniul oncologic și hematologic, cu un prejudiciu estimat de peste 3,5 milioane euro. Membrii rețelei - medici, farmaciști, importatori de medicamente - sunt acuzați de înșelăciune, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, evaziune fiscală, spălare de bani, dare și luare de mită în domeniul medicamentelor, astăzi hotărându-se și câte persoane vor fi reținute pentru 24 de ore.
________________________________________


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…