UPDATE ANI verifică averea Elenei Udrea (surse)

UPDATE ANI verifică averea Elenei Udrea (surse)

Agenția Națională de Integritate (ANI) are în derulare o procedură de verificare a averii deputatului Elena Udrea, pusă recent sub acuzare de DNA în două dosare penale.

Foto: (c) Grigore POPESCU / AGERPRES FOTO

Surse din cadrul Agenției au declarat pentru AGERPRES că verificările în cazul Elenei Udrea au început în octombrie 2014.

În unul dintre dosarele de la DNA, respectiv Microsoft, Elena Udrea este acuzată de fals în declarații, deoarece în declarațiile de avere din anul 2010 nu apar mențiuni cu privire la împrumuturile primite de SC Euro Hotels International Co SRL de la fostul soț, Dorin Cocoș, deși Udrea declară încasarea de dividende de la această societate.

De asemenea, în perioada 2009-2013, Elena Udrea a declarat achiziționarea mai multor bunuri imobile a căror valoare depășește veniturile obținute ca ministru, deputat sau din activitatea didactică.

În ultima declarație de avere depusă în iunie 2014, Elena Udrea a trecut 5 terenuri intravilane în București și 15 terenuri agricole în comunele Sohatu, Nana, Sărulești și Gurbănești din județul Călărași, precum și două case în Capitală.

Udrea a menționat două autoturisme, Fiat 500 și Mercedes, care i-au revenit în urma divorțului de Dorin Cocoș.

La capitolul bunuri înstrăinate, Elena Udrea a mai menționat o casă și terenul aferent din Ilfov, vândută pentru 165.000 euro, un imobil din București pentru 90.000 euro și un autoturism Porsche Cayenne pe care a obținut 5.000 euro.

Tot în declarația de avere depusă în 2014 apar 8 conturi bancare, precum și plasamente și împrumuturi acordate firmelor unde deține acțiuni: Agro Green Nana SRL, SC Băi Boghiș SRL, Tim Rail Cargo SRL, Rail operator Cereal SRL.

La capitolul venituri, Elena Udrea trecut 58.908 lei, reprezentând indemnizația de deputat și suma de 460.000 euro de la Dorin Cocoș "sulta conform actului de partaj".

AGERPRES/(AS — autor: Eusebi Manolache, editor: Florin Marin)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a devenit interlopul Calu proxenetul șef din Tenerife. O fostă membră PRM, colegă de dosar

2 Șansele tancurilor rusești în fața celebrelor blindate americane M1 Abrams, care ar putea ajunge în Ucraina

3 Militarii ucraineni au distrus o stație radar de război electronic, care poate fi inclusă în categoria „arme valoroase ale armatei ruse”

4 Ce urmează după referendumuri: Novorusia, proiectul care ar deveni realitate?

5 Explozii puternice în jurul gazoductelor Nord Stream din Marea Baltică / Operatorul anunţă că acestea au suferit avarii „fără precedent”