UPDATE Brăila: Trei persoane decedate și 21 rănite, după ce un autocar s-a răsturnat într-o curbă

UPDATE Brăila: Trei persoane decedate și 21 rănite, după ce un autocar s-a răsturnat într-o curbă

Numărul persoanelor decedate în accidentul de autocar produs miercuri dimineață pe raza localității Baldovinești a ajuns la trei, potrivit informațiilor furnizate AGERPRES de purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt. col. Ștefan Stoian. 'Am reușit să punem pe roți autocarul și s-a descoperit a treia victimă. Sunt trei decedați, doi copii și un adult. Elicopterul SMURD nu a fost solicitat la fața locului și nici nu cred că este cazul', a declarat lt. col. Ștefan Stoian.

Un accident de circulație s-a produs miercuri dimineață în localitatea brăileană Bladovinești. Un autocar în care se aflau 37 de persoane, 35 de turiști moldoveni și doi șoferi turci s-a răsturnat într-o curbă, cel mai probabil din cauza vitezei.

Accidentul s-a produs la Baldovinești. S-a răsturnat pe partea dreaptă a drumului. A fost activat Planul Roșu de intervenție cu aprobarea prefectului. Planul Roșu se activează când este accident colectiv și capacitatea de intervenție este depășită. Au venit și colegii noștri de la SAJ Galați, care ne ajută', a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt. col. Ștefan Stoian.

Peste zece ambulanțe au intervenit pentru a transporta răniții la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Brăila. Circulația este oprită în zonă.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a precizat în direct la postul B1 Tv, că, din primele informații, un copil și un adult au decedat. De asemenea, Arafat a arătat că au fost trimise echipaje suplimentare de la Galați, iar mai multe elicoptere sunt în așteptare în cazul necesității de transport a victimelor la spitale din București.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române a informat că la ora 9,25, în județul Brăila, din cauza unui autocar răsturnat pe suprafața carosabilă, traficul rutier pe DN2B Brăila — Galați este oprit, pe raza comunei Baldovinești.

21 de persoane, transportate la spital, după accidentul de la Baldovinești

Un număr de 21 de persoane, cu vârste între 4 și 46 de ani, au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Brăila, după accidentul de autocar produs miercuri dimineață pe raza localității Baldovinești, iar medicii evaluează starea lor de sănătate, pentru a se vedea dacă este nevoie de intervenția elicopterului SMURD, potrivit informațiilor furnizate AGERPRES de managerul SAJ Brăila, dr. Viorica Uscatu.

'La Spitalul Județean de Urgență Brăila au fost aduse 21 de persoane, cu vârste cuprinse între 4 și 46 de ani. Răniții cei mai grav au fost preluați de Chirurgie și Ortopedie. Nu pot să vă spun deocamdată dacă vom solicita intervenția elicopterului SMURD. Medicii de la UPU stabilesc asta, după ce evaluează, radiografiază sau fac CT-urile și ce mai trebuie. Nu ne-am mai întâlnit cu un caz de o așa dimensiune. Am intervenit cu tot ce am avut la dispoziție, cred că zece ambulanțe', a declarat dr. Uscatu.

Un bărbat rănit în accident a ajuns la Spitalul Județean din Galați

Un bărbat de 42 ani, rănit în accidentul de autocar din județul Brăila, a fost adus la Galați, la Spitalul Județean de Urgență, a declarat miercuri șeful Serviciului de Ambulanță a Județului (SAJ) Galați, Mihai Polinschi.

'Am preluat și adus la Spitalul Județean de Urgență din Galați un bărbat de 42 ani, cu multiple traumatisme, cu plagă la antebraț și o contuzie la omoplat', a precizat Polinschi.

Potrivit acestuia, SAJ Galați a intervenit cu trei ambulanțe la locul accidentului de autocar de la Baldovinești, județul Brăila.Doi dintre răniți se află în operație, iar unul este la Terapie Intensivă

Doi dintre răniții din accidentul de autocar produs miercuri dimineață pe raza localității Baldovinești se află în operație, iar unul este la Terapie Intensivă, potrivit informațiilor furnizate AGERPRES de managerul Spitalului Județean de Urgență Brăila, Mihail Iugulescu.

'Sunt trei adulți cu probleme serioase. Doi sunt în sala de operație în momentul de față, nu sunt cazuri foarte grave, iar o persoană este în Terapie Intensivă, cu niște fracturi la trei vertebre. Alte șase-șapte sunt în spitalizarea de zi, cu răni minore, iar restul sunt internați pe secții. Practic, în momentul acesta am terminat de triat toți pacienții', a declarat Mihail Iugulescu.

Răniții mai puțin grav vor fi cazați la internatul Liceului Edmond Nicolau

Persoanele rănite mai puțin grav în accidentul de autocar produs miercuri dimineață pe raza localității Baldovinești vor fi cazate câteva zile la internatul Liceului Edmond Nicolau, a declarat pentru AGERPRES președintele CJ Brăila, Viorel Mortu.

'Cei care au scăpat din accident cu răni minore vor fi cazați la Liceul Edmond Nicolau. A fost pregătit internatul, cu acces la apă rece, apă caldă, lenjerie curată. Acum se fac cumpărături. Pe lângă ceaiul cald, le vom oferi și mâncare. Ei vor sta aici vreo două zile, până când ambasada Republicii Moldova va rezolva partea de acte. Toți sunt moldoveni, cinci din ei au pașaport bulgăresc, fiind probabil din zona de sud. Veneau de la Istanbul, cu șoferi turci, au oprit în zori în București, unii au coborât acolo, de accea nu știe nimeni câți erau cu exactitate în autocar în momentul accidentului', a declarat Mortu.

O femeie care a scăpat cu răni minore a declarat pentru AGERPRES că înainte cu două ore de producerea accidentului autocarul era plin de călători: 'Cu două ore înainte nu era niciun loc gol în autocar. A oprit la București și acolo s-au dat jos cei din România. Am rămas în autocar doar noi, cei din Chișinău', a spus femeia.

Un alt supraviețuitor, aflat în spital în Brăila, își amintește că autocarul a intrat cu viteză în curbă și a frânat brusc: 'A început deraparea chiar de pe drum, el a frânat brusc și partea din spate s-a întors. Autobuzul s-a întors pe o parte și apoi s-a răsturnat. Eu am văzut cum derapează și mi-am dat seama că se răstoarnă și m-am apucat de scaun', a afirmat bărbatul.

Managerul Spitalului Județean de Urgență, Mihail Iugulescu, a declarat pentru AGERPRES că între răniții care au fost aduși la UPU se aflau și cinci copii, care sunt în afara oricărui pericol. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

2 „Stă ca disperata agățată de Bodi prin cluburi”

3 Adevăr, intoxicare? / Armele furnizate de către Occident nu vor ajuta Ucraina într-un eventual conflict cu Rusia

4 Încă un mesaj pro-Rusia de la vârful Germaniei!

5 Dar dacă George Simion o fi având și el aceeași misiune ca ăsta?