UPDATE Directori din conducerea APIA București și Ilfov, vizați de ancheta DNA (surse)

UPDATE Directori din conducerea APIA București și Ilfov, vizați de ancheta DNA (surse)

Directori din conducerea Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) - structura centrală și de la APIA Ilfov ar fi vizați de ancheta procurorilor DNA în care luni dimineață se fac mai multe percheziții, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare. Prejudiciul estimat s-ar ridica la 26 milioane euro, în dauna bugetului general al Uniunii Europene, potrivit surselor citate.

Același surse au precizat că persoanele vizate vor fi duse la audieri la sediul DNA din București după terminarea perchezițiilor.

DNA a anunțat luni că au loc percheziții în 18 locații situate în județele Dâmbovița, Ilfov, Giurgiu și municipiul București, dintre care trei în sedii ale unor instituții publice.

"Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție și împotriva intereselor Uniunii Europene, comise în perioada 2012. În cursul zilei de 5 octombrie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 18 locații situate în județele Dâmbovița, Ilfov, Giurgiu și municipiul București, dintre care trei în sedii ale unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale", se arată într-un comunicat al DNA transmis luni AGERPRES.

Procurorii au lucrat în strânsă cooperare cu reprezentanții Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF), care au asigurat sprijin operațional pentru documentarea cauzei.

De asemenea, în cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Voi știți cine e marmota asta?

2 Uite o chestie interesantă despre patronul Digi

3 VIDEO Interlopul Armin Bitzy i-a luat gâtul cămătarului Gabi „Șef" în fața unor copii care se jucau

4 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

5 Așa o fi?