UPDATE DNA: Dragoș Băsescu trebuie să depună în 5 zile la bancă o cauțiune de 10.000 lei

UPDATE DNA: Dragoș Băsescu trebuie să depună în 5 zile la bancă o cauțiune de 10.000 lei

Direcția Națională Anticorupție (DNA) informează că procurorii au dispus miercuri luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune, pentru o perioadă de 60 de zile, față de Dragoș Băsescu, iar acesta trebuie să depună în 5 zile la o unitate bancară 10.000 lei.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES, în sarcina lui Dragoș Băsescu, nepotul fostului președinte Traian Băsescu, s-a reținut infracțiunea de trafic de influență.

"În conținutul măsurii dispuse de procurori se prevede că inculpatul Dragoș Băsescu va depune, în termen de 5 zile de la data emiterii ordonanței, respectiv de la data de 17 iunie, o cauțiune în valoare de 10.000 lei, ce va fi consemnată pe numele inculpatului la dispoziția DNA, la o unitate bancară, urmând a depune recipisa la dosar", precizează DNA.

În aceeași cauză se efectuează acte de urmărire penală față de Ciprian Nistor, condamnat definitiv în alt dosar al DNA, pentru complicitate la trafic de influență.

Procurorii susțin că Dragoș Băsescu, la 13 martie 2014, împreună cu Ciprian Nistor, i-a pretins unei persoane (denunțător în cauză) suma de 500.000 euro pentru o soluție de nearestare la o contestație formulată de către DIICOT în dosarul ce privea respectiva persoană și încă 500.000 euro pentru o soluție favorabilă în dosarul respectiv, cât și pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor denunțătorului.

"Denunțătorul le-a spus celor doi că nu are posibilitatea să achite o sumă atât de mare și că nici nu dorește să se facă vreo intervenție de acest gen. Ca urmare, Dragoș Băsescu i-a spus denunțătorului că are o soluție, respectiv încheierea unui contract fictiv de consultanță prin care urma să achite suma pretinsă de 1.000.000 euro printr-o eșalonare în funcție de evoluția din dosar pe o perioadă de până la 2 ani. Contractul trebuia să fie încheiat cu o societate de consultanță internațională, pentru a nu trezi suspiciuni", se menționează în comunicatul citat.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Dragoș Băsescu trebuie să respecte următoarele obligații: să se prezinte la DNA și la instanța de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată cu privire la schimbarea locuinței; să se prezinte la Secția 11 Poliție, conform programului de supraveghere întocmit sau ori de câte ori este chemat; să nu depășească teritoriul României decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent; să comunice periodic, conform programului de supraveghere, informații relevante despre mijloacele sale de existență; să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.

"Inculpatului i se atrage atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar pe cauțiune se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive", mai subliniază DNA. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

3 VIDEO ​George Simion, săltat de mascați, la 3 dimineața din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră / Liderul AUR ar fi condus cu permisul s…

4 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

5 VIDEO Soldații Rusiei se răscoală. Ce-a pățit un ofițer de top care i-a amenințat pe noii recruți: ”Sunteți toți carne de tun!”