UPDATE Iași: Numărul protestatarilor a ajuns la 5.000; ei mărșăluiesc prin centrul orașului

UPDATE Iași: Numărul protestatarilor a ajuns la 5.000; ei mărșăluiesc prin centrul orașului

Numărul ieșenilor care au ieșit, miercuri seara, în stradă, în memoria victimelor incendiului de la Clubul Colectiv din București și pentru a protesta față de clasa politică a ajuns la aproximativ 5.000, după ce inițial numărul celor care s-au întâlnit în Piața Unirii a fost de câteva sute.

* Manifestație în Piața Universității; a doua zi de proteste după tragedia din Colectiv

După ce a străbătut străzile din centrul Iașiului, coloana de protestatari a mers în campusul studențesc Tudor Vladimirescu, al doilea campus ca mărime din țară, după Grozăvești. Fie că erau studenți, tineri sau persoane aflate la vârsta maturității, cu toții au scandat lozinci împotriva partidelor politice, au cerut "spitale în loc de catedrale", unii solicitând chiar demisia Patriarhului Daniel.

ORA 20.21 Iași: Peste 2 000 de persoane protestează în Piața Unirii

Peste 2 000 persoane au venit, miercuri seara, în Piața Unirii din Iași, pentru a-și arăta nemulțumirea față de clasa politică actuală.

Protestatarii s-au mobilizat pe site-urile de socializare, cu mesaje precum: "Mi se pare foarte important să se ceară un Guvern tehnocrat", "Ar trebui ca astăzi să dăm jos conducerea BOR", "Impozitarea averilor Bisericii!!!".

La eveniment și-au anunțat participarea, pe Facebook, aproximativ 1 000 de persoane în Piața Unirii, însă numărul lor este aproape triplu. După ce s-au întâlnit în Piața Unirii, protestatarii au început să mărșăluiască pe străzile din Iași.

Protestatarii strigă: "O nouă o putere în stat, cetățeanul implicat", "Toate partidele aceeași mizerie", "Ieșiți din casă dacă vă pasă".

AGERPRES/(A — autor: Daniela Malache, editor: Dănuț Pușcașu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Momentul în care Putin va ordona invadarea Ucrainei / Indiciile oferite de experți militari

2 VIDEO Priviți ce postează Armata Rusiei!

3 Valentin Naumescu: Rusia a luat deja decizia privind Ucraina / Amănuntul uitat de mulți și invocat de profesor

4 Dihonie în PSD din cauza grevei de la STB! / Ciolacu a strâns-o de „amigdale” pe Firea să-l demisioneze pe ăla d…

5 Loredana a fugit cu „morcovul italian”?