UPDATE Judecătorul Dan Anton dus la Curtea de Apel pentru percheziții în biroul său

UPDATE Judecătorul Dan Anton dus la Curtea de Apel pentru percheziții în biroul său

Judecătorul Dan Anton a fost ridicat de la domiciliu și dus de procurorii DNA și jandarmi la Curtea de Apel Iași pentru a se efectua percheziții în biroul său. Judecătorul Dan Anton este suspectat de procurorii DNA de trafic de influență pentru rezolvarea unui dosar.

În cursul dimineții, procurorii anticorupție și jandarmii au făcut mai multe percheziții, una dintre acestea fiind la locuința judecătorului.

În urmă cu câteva luni DNA a mai efectuat percheziții la domiciliul magistratului, el fiind reclamat tot pentru fapte de corupție.

Procurorii DNA efectuează miercuri percheziții în 10 locații situate în județele Iași și Suceava într-un dosar privind fapte de corupție și contra libertății persoanei, comise în perioada 2014-2015.

"Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție și a unor infracțiuni contra libertății persoanei, comise în perioada 2014-2015. În cursul zilei de 21 octombrie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 10 locații situate în județele Iași și Suceava, reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale", se arată într-un comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. background știre descinderi Iași.

Surse judiciare au precizat, pentru AGERPRES, că judecătorul Dan Anton ar fi suspectat de trafic de influență pentru rezolvarea unui dosar. Aceleași surse susțin că în această cauză ar mai fi vizați un avocat și o procuroare. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...