UPDATE Trei medici de la Institutul Fundeni, acuzați că au prescris 1.100 rețete false decontate la CASMB

UPDATE Trei medici de la Institutul Fundeni, acuzați că au prescris 1.100 rețete false decontate la CASMB

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a pus sub urmărire penală 10 persoane, printre care și trei medici de la Institutul Fundeni, sub acuzația că au emis 1.100 rețete false pentru medicamente oncologice și hematologice unor pacienți care n-au beneficiat niciodată de acestea, pe care le-au decontat fraudulos la Casa de Asigurări de Sănătate București, valoarea ajungând la 8,3 milioane lei.
Conform Mediafax, sunt vizați medicii Otilia Georgescu, Emilia Niculescu-Mizil şi Aristica Poenaru, de la Secţia Hematologie a Institutului Clinic Fundeni.
La Sibiu, în cursul perchezițiilor desfășurate la sediul lanțului de magazine REȚETA și la domiciliul patronilor s-au descoperit sume importante de bani. Administratorul lanțului de farmacii urmează să ajungă în fața anchetatorilor.

----------------------------------------------------------------------

Rețete false de aproximativ 2 milioane euro au găsit polițiștii într-o farmacie din București, dar și sume aiuritoare de bani în casa unui medic (100.000 euro, 140.000 dolari și 250.000 lei) și în cea a unei farmaciste (100.000 de lei și 23.000 de euro) în timpul perchezițiilor desfășurate în această dimineață în cazul de fraudă cu medicamente. 13 medici vor fi duși la audieri și alte 25 de persoane vor da explicații, conform Digi24.
26 de percheziții au avut loc în București (una dintre adrese este Institutul Oncologic Fundeni), Ilfov, Sibiu și Dolj, în farmacii și la domiciliul membrilor rețelei, într-un caz în care se vorbește de o rețea de decontare de rețete false din domeniul oncologic și hematologic, cu un prejudiciu estimat de peste 3,5 milioane euro. Membrii rețelei - medici, farmaciști, importatori de medicamente - sunt acuzați de înșelăciune, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, evaziune fiscală, spălare de bani, dare și luare de mită în domeniul medicamentelor, astăzi hotărându-se și câte persoane vor fi reținute pentru 24 de ore.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria