UPDATE Tribunalul București amână pentru vineri judecarea cererii de constatare a nelegalității grevei de la ROMATSA

UPDATE Tribunalul București amână pentru vineri judecarea cererii de constatare a nelegalității grevei de la ROMATSA

Tribunalul București a amânat pentru vineri judecarea cererii formulate de Regia Autonomă Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian - ROMATSA de constatare a nelegalității grevei angajaților. Amânarea a fost cerută de avocații fostei conduceri a ROMATSA pentru studierea actelor de la dosar și pregătirea apărării.

Potrivit portalului instanței de judecată, acțiunea de constatarea nelegalității grevei a fost înregistrată în 25 august de către ROMATSA împotriva Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR) la Secția a-VIII-a Conflicte de Muncă și Asigurări Sociale.

Sindicaliștii de la ROMATSA au anunțat luni că vor declanșa grevă generală pe 1 septembrie dacă autoritățile nu vor rezolva până atunci problemele cu care se confruntă salariații.

Pe 19 august, Ion Aurel Stanciu, atunci director general al ROMATSA, ulterior numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor, aprecia că protestele sindicaliștilor și amenințările privind declanșarea grevei generale nu sunt întemeiate, în condițiile în care 12 dintre cele 14 revendicări au fost soluționate, iar conducerea regiei este în continuare deschisă negocierilor.

Pe 15 iulie 2015, controlorii de trafic au intrat în grevă de avertisment timp de două ore, aceasta afectând 17 zboruri. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

3 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

4 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

5 Așa o fi?