Urmașii lui Klaus Iohannis de la conducerea Primăriei Sibiu, verificați de ANI

Urmașii lui Klaus Iohannis de la conducerea Primăriei Sibiu, verificați de ANI

Agentia Nationala de Integritate a demarat verificarea averii si cercetarea starii de incompatibilitate pentru primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor si a viceprimarului municipiului, Virgil Popa, potrivit AncheteOnline. Intr-o hotarare a alesilor locali, semnata de primarul Klaus Iohannis din data de 21.08.2014, se decide reconfirmarea viceprimarul Astrid Fodor in calitatea de membru al consiliului de administratie la Colegiul National Samuel Van Brukenthal si la Gradinita numarul 37. De asemenea, potrivit aceleasi hotarari, viceprimarului Virgil Popa i se prelungeste calitate de membru in consiliul de administratie la Gradinita nr.19.

Ori, potrivit unei note preliminare, intocmite de ANI si semnate de fostul presedinte al Agentiei, Horia Georgescu, pe 13.03.2015, "exercitarea simultana a functiei de viceprimar si a calitatii de reprezentant in consiliul de administratie al unitatilor de invatamant, ca urmare a desemnarii de catre consiliul local, este de natura sa genereze o situatie de incompatibilitate, conform prevederilor legislative incidente", scrie AncheteOnline. 

"Referitor la doamna Fodor Astrid Cora, primar interimar al municipiului Sibiu, in lucrarea nr.21394/S/ll/25.05.2015, se efectueaza evaluarea respectarii regimului juridic al incompatibilitatilor de catre aceasta, in perioada detinerii functiilor si demnitatilor publice, in conformitate cu prevederile art.11 din Legea 176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice. Activitatea de evaluare a declaratiei de avere, a datelor si informatiilor privind averea existanta, precum si a modificarilor patrimoniale intervenite in perioada exercitarii functiilor ori demnitati publice, precum si de evaluare a conflictelor de interese si incompatibilitati se efectueaza atat pe perioada exercitarii functiilor ori demnitatilor publice, cat si in decursul a 3 ani dupa incetarea acestora. Activitatea ce se efectueaza pe durata prevazuta la alin.1, consta in evaluarea declaratiei de avere, a datelor si informatiilor privind averea existenta, precum si a modificarilor patrimoniale intervenite, a conflictelor de interese sau a incompatibilitatilor, exclusiv pentru perioada exercitarii functiilor sau demnitatilor publice" se arata in raspunsul ANI trimis catre AncheteOnline. Aceleasi masuri se iau si in cazul lui Popa Virgil, viceprimar al municipiului Sibiu.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro