Vaslui: Bărbat decedat după ce a ajuns la spitalul Huși, unde nu era medic urgentist

Vaslui: Bărbat decedat după ce a ajuns la spitalul Huși, unde nu era medic urgentist

Un bărbat a murit la Spitalul Municipal Huși, unde ajunsese în stare gravă și a fost resuscitat în Camera de Gardă de asistente, deoarece unitatea sanitară a rămas pentru a doua oară fără medic urgentist. Pentru a salva pacientul care a fost adus cu ambulanța la spital, asistentele medicale au fost ghidate telefonic de un medic de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

'Din cauza lipsei medicilor, am ajuns din nou în situația de a închide Compartimentul de Primiri Urgențe. Am anunțat Direcția de Sănătate Publică și Ministerul Sănătății, am vorbit cu reprezentanții unor spitale din zona Moldovei pentru a vedea dacă există medici urgentiști dispuși să lucreze la noi în spital', a declarat managerul Spitalului Municipal Huși, Lucia Rotaru.

Compartimentul de Primiri Urgențe a fost închis după ce medicii specialiști care asigurau gărzi au intrat în concediu. În locul CPU a fost înființată o cameră de gardă, unde o asistentă medicală face triajul pacienților și îi direcționează pe secții. Cazurile grave sunt trimise către spitalele din Vaslui sau Iași. 

CPU din cadrul Spitalului Huși a mai fost închis la sfârșitul anului trecut, atunci când medicul coordonator Gabriela Ababei a demisionat după ce a primit o amendă de 1.500 de lei, în urma morții unei fetițe în vârstă de 4 ani. În acest caz, în urma unui control, Ministerul Sănătății a considerat că este vorba despre culpă medicală. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”