Vaslui: Cererea de strămutare a procesului celor șapte violatori din Văleni, respinsă de Curtea de Apel Iași

Vaslui: Cererea de strămutare a procesului celor șapte violatori din Văleni, respinsă de Curtea de Apel Iași

Magistrații de la Curtea de Apel Iași au respins miercuri ca neîntemeiată cererea de strămutare a dosarului în care șapte tineri din comuna vasluiană Văleni au fost condamnați pentru viol și privare de libertate. Totodată, față de cei șapte tineri, condamnați la pedepse cu închisoarea cuprinse între cinci ani și opt luni de închisoare și opt ani și patru luni de închisoare, se va menține măsura arestului preventiv dispusă pe data de 17 august de Judecătoria Vaslui.

Judecătoria Vaslui a decis, pe 17 august, înlocuirea măsurii preventive a controlului judiciar cu măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile în cazul celor șapte tineri din Văleni.

Tot pe 17 august, Judecătoria Vaslui a anunțat prima sentință în acest dosar, toți cei șapte tineri fiind condamnați la închisoare cu executare pentru viol în formă agravantă și lipsire de libertate în mod ilegal. De asemenea, acestora le-au fost interzise unele drepturi civile pe o durată de doi ani.

Pedepsele celor șapte variază între 5 ani și 8 luni și 8 ani și 4 luni de închisoare.

Potrivit sentinței, Burada Silviu, cel care a luat-o în mașină pe victimă, a primit cea mai mare pedeapsă — în total 8 ani și 4 luni închisoare, iar pentru Avădanei Silviu, Paul Andrei Burlacu și Petrică Ionuț Bolboceanu instanța a decis efectuarea a 7 ani de închisoare.

Ionuț Boicu, Alin Rotaru și Ioan Șurleac, cei trei tineri care au recunoscut, pe 2 aprilie 2015, acuzațiile și au cerut să fie judecați prin procedura simplificată, au fost condamnați la 5 ani și opt luni închisoare cu executare. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...