Vedeta de la Antena 3 a primit arest al domiciliu. Radu Tudor o apără.

Vedeta de la Antena 3 a primit arest al domiciliu. Radu Tudor o apără.

Izaura Anghel, vedetă la Antena3, fiica lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a primit, joi seară, mandat de arest la domiciliu, în dosarul de corupţie în care este acuzată de luare de mită, în acelaşi dosar Sandu Anghel primind un nou mandat de arestare.

Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, magistraţii Tribunalului Argeş au admis, joi seară, propunerea procurorilor şi au emis un mandat de arest la domiciliu pe numele Izaurei Anghel şi un mandat de arestare pe numele tatălui acesteia, Sandu Anghel, aflat în Penitenciarul Colibaşi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cei doi sunt cercetaţi pentru luare de mită într-un dosar pornit de la sesizare primită din partea reprezentanţilor Penitenciarului Colibaşi, unde Sandu Anghel este încarcerat.

Decizia Tribunalului Argeş nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Piteşti.

Colegul vedetei, Radu Tudor, a comentat arestarea Izaurei Anghel, pentru dare de mită în penitenciarul unde se află închis tatăl său, Bercea Mondial. 

 "Mă aşteptam ca familiei Anghel să i se întâmple lucrul acesta, şi nu am nu am nicio îndoială că au făcut ceea ce spune Parchetul că au făcut. Adică, au dat şpagă ca să scape de tot felul de belele. Dar chiar acum a venit momentul ca, pentru multele şpăgi date peste tot, să fie reţinută. Până acum era binevenită pentru că dădea", a comentat Radu Tudor, în emisiunea "La ordinea zilei", de la Antena 3.

Izaura Anghel, vedetă la Antena3, fiica lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a fost reţinută, miercuri seară, de procurorii argeşeni, în dosarul de corupţie deschis în urma unei sesizări primite de la Penitenciarul Colibaşi.

Izaura Anghel a fost reţinută pentru dare de mită, a declarat corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Argeş, procurorul Iolanda Drăguţ, care a precizat că fapta este ”cu referire la un angajat al Penitenciarului Colibaşi”.

Izaura Anghel a fost citată şi s-a prezentat, miercuri după-amiază, la sediul Parchetului Tribunalului Argeş, unde a fost audiată într-un dosar de corupţie.

Surse judiciare afirmau că ancheta în acest caz a pornit de la o sesizare primită de la reprezentanţii Penitenciarului Colibaşi, unde este încarcerat tatăl său.

Conform surselor citate, Bercea Mondial ar fi încercat să ofere mită unor angajaţi ai închisorii prin intermediul fiicei sale.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, este încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, unde ispăşeşte o pedeapsă de opt ani şi nouă luni de închisoare pentru că şi-a înjunghiat un nepot într-un bar, în 2011. El a fost condamnat definitiv în 20 mai 2014.

Fiul său, Florin Anghel, a primit o pedeapsă de cinci ani şi trei luni de închisoare, pentru tentativă de complicitate la omor. În acelaşi dosar, soţia lui Bercea Mondial, Fănica Anghel, a fost condamnată la un an de închisoare cu executare, pentru mărturie mincinoasă şi instigare la această infracţiune.

Soţia lui Bercea Mondial, doi fii ai acestuia, Florin şi Grinică Ion Anghel , precum şi fiica, Izaura, şi ginerele lui Sandu Anghel, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie din Constanţa, la sfârşitul lunii iunie, fiind acuzaţi de şantajarea lui Mircea Băsescu.

Florin Anghel i-ar fi dat fratelui preşedintelui, Mircea Băsescu, 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Căpăţână, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Bercea Mondial era judecat pentru tentativă de omor.

În schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Bercea Mondial la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate, spun anchetatorii.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost arestaţi în 20 iunie, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele şefului statului. Cei doi au fost trimişi în judecată, în 14 iulie, pentru trafic de influenţă şi, respectiv, complicitate la această infracţiune, dosarul fiind judecat la Tribunalul Constanţa.

 


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 Noul război? Amănunte care dau fiori...

4 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...

5 Televiziunea publică rusă în delir / Se cere deschiderea unui nou front în Germania și lovirea de către Armata rusă a Berlinului