VESTE BOMBĂ despre testamentul lui Patriciu. Ce se va întâmpla de fapt cu averea omului de afaceri

VESTE BOMBĂ despre testamentul lui Patriciu. Ce se va întâmpla de fapt cu averea omului de afaceri

Dupa decesul lui Dinu Patriciu, survenit marti, la Londra, trei informatii esentiale se desprind: trupul neinsufletit va fi inmormantat la Londra (acolo traia in ultima perioada), miliardarul avea domiciliul la Londra si exista un testament.

Surse apropiate miliardarului declarasera marti, petru HotNews.ro, ca procedurile pentru stabilirea succesiunii se vor face dupa legea engleza, pentru ca cel mai probabil Patriciu avea domiciliul stabilit la Londra.

Avocatul britanic Simon Hammond, de la casa de avocatura "Hammond, Bogaru si Asociatii", a explicat ca pentru a-si stabili domiciliul in Anglia, Dinu Patriciu ar fi trebuit sa demonstreze autoritatilor engleze ca acolo vrea sa traiasca, sa moara si sa fie inmormantat.

"Poti sa ai un domiciliu prin vointa ta. Pentru asta trebuie sa te duci acolo si sa arati ca acolo traiesti, ca acolo vrei sa mori. Un element important este daca acolo vrei sa fii inmormantat", a explicat Hammond.

Mai simplu pentru Patriciu era sa-si stabileasca doar resedinta la Londra, adica sa arate ca acolo traia. In acest caz, activele sale din Anglia se mostenesc sub efectul legii engleze, iar proprietatile din Romania dupa legea romaneasca, a explicat avocatul Simon Hammond.

Conform legii engleze, printr-un simplu testament, Dinu Patriciu avea capacitatea sa-si excluda sotia si copiii de la orice drept de mostenire asupra activelor respective si sa le lase mostenire oricui, inclusiv consultantei Anne Chen, cu care avea o relatie.

"Daca avea un testament, acesta poate sa taie drepturile tuturor rudelor sale. Poate sa-si lase averea oricui, unei asociatii de caritate, bisericii locale... Sub legea engleza, testamentul are capacitatea sa excluda total familia sau poate sa stabileasca o anumita mostenire pentru copii si pentru nepoti", a explicat avocatul englez.

Citeşte mai mult pe HotNews.ro

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...