Vicepreședintele CJ Caraș Severin a fost adus la sediul DNA pentru audieri

Vicepreședintele CJ Caraș Severin a fost adus la sediul DNA pentru audieri

Vicepreședintele Consiliului Județean Caraș Severin, Ionesie Ghiorghioni a fost adus, marți după amiaza, la sediul DNA Timișoara pentru audieri. El a spus la intrarea în sediu că 'este nevinovat' și 'victimă a unei înscenări'.

Vicepreședintele CJ Caraș-Severin a ajuns în fața procurorilor anticorupție, după ce marți ar fi primit o sumă de bani de la o anumită persoană, reprezentând o taxă dintr-un contract.

'Acesta ar fi primit cu titlul de mită suma de 20.000 de lei, reprezentând 10% dintr-un contract. Clientul meu spune că ceea ce s-a întâmplat este o înscenare și se consideră nevinovat. În urmă cu puțin timp, Ionesie Ghiorghioni a fost scos din Consiliu Județean, pe bază de ordonanță de reținere, și este dus la Timișoara, pentru a fi audiat la DNA, unde se va pune în discuție dacă va fi reținut sau nu', a declarat avocatul lui Ionesie Ghiorghioni, Cosmin Bolosin.

Conform unor surse judiciare, Ionesie Ghiorghioni, vizat de perchezițiile efectuate marți de procurorii DNA Timișoara, a primit prin intermediul unui nepot, dar și în mod direct, mai multe sume de bani pretinse în schimbul contractelor acordate preferențial unei firme a afaceristului Paul Valentin Armașu.

În baza unei înțelegeri prealabile, Ghiorghioni ar fi primit, din decembrie 2014 până în martie 2015, peste 8.000 de euro și 10.000 de lei, banii fiind livrați în mai multe tranșe de soția lui Paul Valentin Armașu. Primele trei tranșe în valută ar fi fost primite prin intermediul nepotului său, Adrian Cosmin Ghiorghioni, iar suma de 10.000 de lei ar fi fost ridicată personal de vicepreședintele CJ Caraș-Severin, conform acelorași surse.

Tranșele de bani primite de Ionesie Ghiorghioni reprezentau 10% din plățile efectuate de CJ Caraș-Severin pentru lucrările de întreținere a unor drumuri județene ce fuseseră atribuite firmei lui Armașu, mai susțin sursele citate.

De altfel, Paul Valentin Armașu are calitatea de inculpat într-un dosar instrumentat de DIICOT, fiind cercetat pentru constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la evaziune fiscală, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la uz de fals și spălare a banilor.

Potrivit unui comunicat al DIICOT din 14 august 2014, dată la care inculpatul a fost arestat preventiv pentru încălcarea condițiilor controlului judiciar, faptele au fost comise în perioada 2010 — 2013, fiind creat bugetului de stat un prejudiciu de peste 4,5 milioane de euro.

Procurorii DNA Timișoara efectuează marți percheziții în municipiul Reșița și alte localități din județul Caraș-Severin, dintre care una este sediul unei instituții publice, într-un dosar privind fapte de corupție comise în perioada ianuarie 2013 — martie 2015.

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în perioada ianuarie 2013 — martie 2015. În cursul zilei de 12 mai, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în șase locații situate în municipiul Reșița și alte localități din județul Caraș-Severin, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice", se arată într-un comunicat al DNA transmis AGERPRES.

Ionesie Ghiorghioni, vicepreședinte al CJ Caraș-Severin, ar fi fost prins în flagrant de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în timp ce primea mită, au declarat marți pentru AGERPRES surse judiciare.

Sursele citate au precizat că acesta ar fi fost surprins în timp ce primea 20.000 de lei, sumă care ar fi reprezentat 10% din valoarea unor lucrări. Banii ar fi fost oferiți de un om de afaceri în schimbul încredințării unor lucrări la drumuri. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro