VIDEO/Klemm: Dacă nu ar fi fost corupția, resursele publice din România ar fi putut fi folosite pentru construirea de autostrăzi

VIDEO/Klemm: Dacă nu ar fi fost corupția, resursele publice din România ar fi putut fi folosite pentru construirea de autostrăzi

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans G. Klemm, a felicitat, joi, România pentru lupta împotriva corupției, arătând însă că dacă fenomenul corupției nu ar fi existat, resursele care au fost furate ar fi putut fi folosite pentru construirea de autostrăzi.

"Trebuie să felicit România pentru lupta sa împotriva corupției, pentru că această corupție înseamnă furt din resursele publice care sunt disponibile României. Dacă această corupție nu ar fi apărut, acele resurse poate ar fi fost folosite pentru construirea mai rapidă a sistemului de autostrăzi", a declarat Klemm, aflat în Piața Revoluției în cadrul unui tur ghidat prin București.

El a menționat că, potrivit statisticilor, numărul de kilometri de autostradă din România este încă "foarte mic" în comparație cu statele din Uniunea Europeană, inclusiv comparativ cu vecinii.

Întrebat de ce crede că se întâmplă acest lucru, diplomatul american a vorbit despre faptul că România încă se dezvoltă și încă recuperează după dictatura comunistă.

"Au trecut doar 25-26 de ani de la Revoluție, România primește o bună asistență din partea Uniunii Europene, fonduri structurale care îi vor permite cu timpul să-și îmbunătățească infrastructura. Dar pentru a putea folosi aceste fonduri, trebuie să-și dezvolte capacitatea administrativă, serviciul public cu aptitudini și talent capabil să folosească în cea mai bună și eficientă manieră resursele care sunt disponibile României", a subliniat ambasadorul Hans G. Klemm. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...