Vrancea/Judecătoarea Anişoara Topor a fost exclusă din magistratură

Vrancea/Judecătoarea Anişoara Topor a fost exclusă din magistratură

Anişoara Topor se află în arestul Poliţiei

Plenul CSM a votat pe 3 iulie eliberarea din funcţie a magistratei

A doua zi după ce Înalta Curte s-a pronunţat definitiv în dosarul judecătoarei Anişoara Topor, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis eliberarea acesteia din funcţie. Hotărarea finală în acest caz va fi dată prin decret prezidenţial.  “În şedinţa din data de 03 iulie 2014, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, în temeiul art.65 alin 2 din Lg.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii de eliberare din funcţia de judecător a doamnei Topor Anişoara, din cadrul Judecătoriei Focşani, ca urmare a condamnării definitive pentru săvârşirea unei infracţiuni”, se arată în comunicatul de presă al CSM dat publicităţii ieri. În aceeaşi şedinţă, Plenul CSM a decis eliberarea din funcţia de procuror şi a lui Dumitru Cismaru, din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, tot ca urmare a unei condemnări definitive. Reamintim că pe 2 iulie, ÎCCJ a decis o pedeapsă de patru ani şi jumătate cu executare pentru judecătoarea Anişoara Topor şi de trei ani cu suspendare pentru fratele acesteia, Aurel Lăduncă. Această soluţie este definitivă după ce judecătoarea şi fratele său au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie în legătură cu soluţionarea unui dosar civil de fond funciar aflat la completul Anişoarei Topor, respectiv luare de mită şi trafic de influenţă. (Gabriel SAVA)

ziaruldevrancea.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...