VREMEA miercuri şi joi: Prognoza meteo în ţară şi în Bucureşti

VREMEA miercuri şi joi: Prognoza meteo în ţară şi în Bucureşti

Miercuri, în vestul şi nord-vestul ţării vremea se va răci accentuat şi va fi instabilă, iar în timpul zilei va ploua pe arii extinse. În restul teritoriului valorile termice se vor menţine mai ridicate decât normele climatologice ale perioadei, cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi se va înnora treptat şi aria ploilor se va extinde.

VREMEA miercuri şi joi: Prognoza meteo în ţară şi în Bucureşti (Imagine: Cosmin Motei/Mediafax Foto)

Aversele vor fi însoţite şi de descărcări electrice, iar cantităţile de apă vor depăşi pe spaţii restrânse 15....20 l/mp, în special în zona montană. La munte precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla în general moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 grade în Crişana şi în Maramureş şi 25 de grade în Muntenia, iar cele minime se vor situa între 1 şi 9 grade.

BUCUREŞTI

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această dată, cu o maximă termică de 23...24 de grade. Ziua, cerul va fi variabil, dar se va înnora treptat seara şi noaptea, când se vor semnala averse de ploaie, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în a doua parte a intervalului. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii 9 grade.

JOI

Vremea va fi răcoroasă pentru această dată, mai ales în regiunile extracarpatice, unde valorile termice diurne vor marca o scădere accentuată faţă de ziua precedentă. În sudul şi estul ţării cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii extinse, iar cantităţile de apă vor fi mai însemnate. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare, iar ploile se vor semnala local, cu precădere după-amiaza şi noaptea. În zona montană se vor semnala şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului în regiunile estice şi de sud-vest, precum şi pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 grade în Moldova şi Muntenia şi în jur de 16 grade în vestul Olteniei şi în Banat, iar cele minime se vor încadra între 0 şi 8 grade. Spre dimineaţă, izolat, în nordul ţării vor fi condiţii de brumă.

Dacă ai nevoie de un serviciu meteo mai detaliat, vizitează vremea apropo.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful Armatei Ucrainei se dă cocoș: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde

2 Un colier uman?

3 De citit ce spune generalul Wesley K. Clark...

4 O polițistă s-a împușcat în cap, în wc-ul unei gări din Mehedinți

5 VIDEO Macron, cu ochii pe Rareș Bogdan după cererea sa privind România