Yee: Probabil că rata de refuz a vizelor nu va scădea sub 3% în 2014; Sprijinim schimbarea criteriilor

Yee: Probabil că rata de refuz a vizelor nu va scădea sub 3% în 2014; Sprijinim schimbarea criteriilor

Rata de refuz a solicitărilor de viză pentru Statele Unite nu va scădea probabil sub 3% în 2014, a declarat, marţi, Hoyt Yee, asistent adjunct al secretarului de Stat al SUA, precizând că preşedintele Barack Obama sprijină schimbarea criteriilor pentru accesul României în Programul Visa Waiver.

Yee: Probabil că rata de refuz a vizelor nu va scădea sub 3% în 2014; Sprijinim schimbarea criteriilor

"Statele Unite împărtăşesc obiectivul României de a fi inclusă în Programul Visa Waiver. Lucrăm îndeaproape cu autorităţile voastre guvernamentale şi încercăm să creştem şansele pentru ca acest lucru să se întâmple", a declarat, la Bucureşti, Hoyt Yee, întrebat care sunt paşii următori în vederea intrării României în acest program.

Hoyt Yee a reamintit că există o serie de acorduri care trebuie încheiate şi semnate înainte ca o ţară să poată intra în Programul Visa Waiver, precum şi "criterii obiective pe care o ţară trebuie să le îndeplinească pentru a intra în program".

În acest sens, Yee a spus că România mai are de semnat cel puţin un acord, cel privind prevenirea şi combaterea infracţiunilor grave.

"Unul dintre criteriile obiective folosite pentru a determina dacă o ţară este eligibilă sau nu pentru Programul Visa Waiver, rata refuzurilor este pentru România de aproximativ 11,5% în 2013. Nivelul maxim admis al ratei de refuz pentru ca o ţară să se califice pentru Visa Waiver este de 3%. Chiar dacă cifra va scădea în 2013-2014, probabil că tot nu va fi sub 3%", a avertizat diplomatul SUA, adăugând că cifrele vor fi publicate la sfârşitul acestui an.

Totodată, Hoyt Yee a subliniat că preşedintele Barack Obama "şi-a exprimat sprijinul pentru schimbarea criteriilor astfel încât să crească pragul ratei de refuz de la 3% la un procent mai mare pentru a fi mai uşor pentru statele care îndeplinesc nivelul maxim al ratei de refuz" să intre în Visa Waiver, dar a reafirmat faptul că legea se află încă în Congres.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...