Yee: Probabil că rata de refuz a vizelor nu va scădea sub 3% în 2014; Sprijinim schimbarea criteriilor

Yee: Probabil că rata de refuz a vizelor nu va scădea sub 3% în 2014; Sprijinim schimbarea criteriilor

Rata de refuz a solicitărilor de viză pentru Statele Unite nu va scădea probabil sub 3% în 2014, a declarat, marţi, Hoyt Yee, asistent adjunct al secretarului de Stat al SUA, precizând că preşedintele Barack Obama sprijină schimbarea criteriilor pentru accesul României în Programul Visa Waiver.

Yee: Probabil că rata de refuz a vizelor nu va scădea sub 3% în 2014; Sprijinim schimbarea criteriilor

"Statele Unite împărtăşesc obiectivul României de a fi inclusă în Programul Visa Waiver. Lucrăm îndeaproape cu autorităţile voastre guvernamentale şi încercăm să creştem şansele pentru ca acest lucru să se întâmple", a declarat, la Bucureşti, Hoyt Yee, întrebat care sunt paşii următori în vederea intrării României în acest program.

Hoyt Yee a reamintit că există o serie de acorduri care trebuie încheiate şi semnate înainte ca o ţară să poată intra în Programul Visa Waiver, precum şi "criterii obiective pe care o ţară trebuie să le îndeplinească pentru a intra în program".

În acest sens, Yee a spus că România mai are de semnat cel puţin un acord, cel privind prevenirea şi combaterea infracţiunilor grave.

"Unul dintre criteriile obiective folosite pentru a determina dacă o ţară este eligibilă sau nu pentru Programul Visa Waiver, rata refuzurilor este pentru România de aproximativ 11,5% în 2013. Nivelul maxim admis al ratei de refuz pentru ca o ţară să se califice pentru Visa Waiver este de 3%. Chiar dacă cifra va scădea în 2013-2014, probabil că tot nu va fi sub 3%", a avertizat diplomatul SUA, adăugând că cifrele vor fi publicate la sfârşitul acestui an.

Totodată, Hoyt Yee a subliniat că preşedintele Barack Obama "şi-a exprimat sprijinul pentru schimbarea criteriilor astfel încât să crească pragul ratei de refuz de la 3% la un procent mai mare pentru a fi mai uşor pentru statele care îndeplinesc nivelul maxim al ratei de refuz" să intre în Visa Waiver, dar a reafirmat faptul că legea se află încă în Congres.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…

4 Cine este senatorul PSD, Ion Ganea, care a dat peste cap planurile lui Marcel Ciolacu de a amâna alegerile: Fo…

5 ULTIMA ORĂ Dispar sistemele IT ale ministerelor și agențiilor guvernamentale, administrația centrală se va mut…