144 noi cazuri de coronavirus în România în ultimele 24 de ore, bilanțul total urcă la 906/13 oameni au murit

Bilanțul îmbolnăvirilor cu coronavirus în România a ajuns la 906, cu 144 cazuri nou depistate, potrivit informațiilor transmise miercuri la ora 13.00 de Grupul de Comunicare Strategică. Până miercuri, în România s-au înregistrat 13 decese din cauza COVID-19.

Până astăzi, 25 martie, pe teritoriul României au fost confirmate 906 cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre cei 906 pacienți confirmați pozitiv, 86 au fost declarați vindecați și externați - 53 la Timișoara, 23 la București, 6 la Craiova, 2 la Constanța, unul la Cluj și unul la Iași.

Până astăzi, 13 persoane diagnosticate cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Iași, Suceava, Arad, Craiova, Timișoara și Bacău, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 144 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 3 ani și 79 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 18 pacienți, din care 8 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Peste 96.000 de persoaane în izolare

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 6.016 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contractat virusul. Alte 96.055 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Autoritățile menționează că aceste cifre referitoare la persoanele aflate în carantină și izolate nu cuprind cifrele cu privire la situația din București.
 
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 14.466 de teste, din care 646 în unități medicale private.
 
În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.391 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 9.359 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 450 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 8 persoane aflate în carantină au părăsit locul în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Dosare penale

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 167 de dosare penale pentru de zădărnicirea combaterii bolilor. Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 1.336 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, în care sunt cercetate 18 persoane, pentru fals în declarații.
 
 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mare grijă, urmează cele mai dure zile! Pericolul ca România să se transforme într-un focar uriaș n-a trecut!

2 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

3 BREAKING Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare și a fost repus…

4 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

5 Începe să se-ntâmple ce-am văzut în filmele SF / Apare conceptul paşapoartelor COVID şi al paşapoartelor de vacc…

recomandări

Te ia DNA: Neculai Ontanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Aproape aș locui în casa asta în stil gotic