Ceasul DREPTĂȚII pentru Diaspora, ceasul JUDECĂȚII pentru Corlățean

Ceasul DREPTĂȚII pentru Diaspora, ceasul JUDECĂȚII pentru Corlățean

În noiembrie 2014 am fost printre primii jurnaliști români care au demascat blocarea procesului electoral din Diaspora de către Titus Corlățean, ministrul de externe din acea vreme. În acele zile fierbinți am scris un editorial ”Titus Corlățean a dovedit că e un laș care a dat bir cu fugiții” în care deplângeam soarta sutelor de mii de români din Diaspora care au fost ținuți mai mult ca sigur intenționat de către autoritățile române în fața ambasadelor și consulatelor pentru a nu reuși să-și exercite dreptul constituțional de a vota.
Titus Corlățean nu a înființat noi secții de votare în străinătate, deși au existat propuneri din partea primăriilor unor localități din Spania, Italia sau Austria ca să ofere localuri în vederea organizării secțiilor de vot. Complici cu indiferența ministrului de externe Titus Corlățean au fost atunci și ambasadorii din Italia sau Austria care în loc să-i lase pe români să voteze și să organizeze noi secții de votare au chemat poliția ca să facă ordine în fața reprezentanțelor diplomatice românești, oferind subiecte picante presei străine și aruncând o pată neagră pe obrazul României.
Se pare că Titus Corlățean și ambasadorii implicați direct sau indirect în blocarea procesului electoral au preferat să privească de pe ferestrele ambasadelor și consulatelor sau la televizor cum poliția din capitale occidentale lovea cu bastoane de cauciuc românii care stăteau la coadă să-și exprime dreptul fundamental de a vota. Românii din Diaspora au dovedit în noiembrie 2014 că nu au uitat de Țara Mamă și au vrut să participe la viitorul politic și economic al țării, dar au fost împiedicați de ministrul de externe și funcționari superiori, aflați într-o complicitate infernală de a rupe legătura politică dintre România și fiii ei din Diaspora. Românii din Diaspora fac parte cultural, politic și economic, așa cum îmi place mie să spun, din România de peste hotare.Acest cordon ombilical ce leagă Țara Mamă de românii din Diaspora nu trebuie tăiat sau sugrumat de nimeni, nici măcar de Titus Corlățean.

România de azi e mai mare acum: e cea dintre granițele actuale de stat, din jurul acestora și din Diaspora. Împreună cele ”trei Românii” fac eternă România unită. Așa că atunci când a început anul trecut anchetarea lui Titus Corlățean în dosarul Diaspora de către DNA am considerat că începe să se facă dreptate românilor din afara granițelor și procesului democrat în general. Am scris în octombrie 2015 despre acest caz grav un nou articol ”DNA spală obrazul Diasporei cu anchetarea lui Titus Corlăţean” care s-a bucurat de aprecierea românilor din Diaspora. Era începutul sfârșitului unei coaliții a funcționarilor de stat care au blocat votul românilor din Diaspora.
Lucrurile nu puteau rămâne nesancționate de justiție. Zilele acestea a început urmărirea penală a fostului ministru de externe, dar din păcate aceasta s-a blocat la Senat și comisii, neîntrunindu-se cvorumul. Aleșii sunt în campania electorală locală și nu au timp să lase loc liber justiției să-și facă treaba. Consider că nu se justifică blocarea justiției de către aleși. Cred cu tărie că trebuie să se facă dreptate românilor umiliți la interminabilele cozi din fața ambasadelor și batjocoriți de poliția străină, culmea chemată chiar de unii reprezentanți ai celor pe care trebuia să-i protejeze. Pata de pe obrazul României trebuie spălată.
Sunt sigur că ceasul dreptății pentru românii din Diaspora a sosit, iar ceasul judecății pentru Titus Corlățean se apropie. E și un semnal public că nimeni și nimeni nu-și mai poate bate joc de o parte a României de dincolo de granițele de stat, de românii din Diaspora care nu au uitat și nu trebuie să uite de Țara Mamă. Pentru reconstrucția României unite avem nevoie de de toți românii din țară și din străinătate: toți ca unul. Iar Titus Corlățean cred că va medita la morala poveștii lui Ion Creangă: ”după faptă și răsplată”.   Ionuț Țene/NapocaNews


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...