Cîțu: Când nu furi, se poate! Am câștigat procesul cu frații Micula. Am salvat 2,4 miliarde de euro. PSD a pierdut primul proces.

Cîțu: Când nu furi, se poate! Am câștigat procesul cu frații Micula. Am salvat 2,4 miliarde de euro. PSD a pierdut primul proces.

Premierul desemnat, Florin Cîțu, a scris sâmbătă pe Facebook că victoria statului român împotriva fraților Micula la Tribunalul internațional de arbitraj se datorează administrației liberale care, spre deosebire de PSD, nu a avut interese personale și a adus României un câștig de 2,4 miliarde de euro.

”Când nu furi, se poate! Dragnea, Ciolacu și PSD au pierdut primul din cele doua procese cu frații Micula. De ce nu ne spune PSD cum a reușit performanța să piardă acest proces? Sigur știe Ciolacu”, a scris Cîțu pe Facebook.

”Ieri PNL a demonstrat că se poate și AM CÂȘTIGAT al doilea proces intentat României de frații Micula. Daca nu ai interese personale se poate să câștigi și pentru Romania. Am salvat 2.4 miliarde de euro în timp ce gașca Dragnea-Ciolacu-PSD au pierdut 900 milioane de lei. Am reușit pentru că suntem mult mai buni și mai cinstiți. V-am spus că facem lucruri fantastice pentru țară. Nu ne oprim aici”, a mai punctat el.

Vineri, Tribunalul internațional de arbitraj de la Washington a respins pretențiile de 9 miliarde de lei formulate de oamenii de afaceri Ioan și Viorel Micula împotriva României, a anunțat consorțiul firmelor de avocatură care au reprezentat România în acest proces. Potrivit unor surse oficiale citate de avocați, frații Micula ar fi fost obligați să ramburseze României 75% din costurile suportate de statul român în acest proces.

Frații Micula au câștigat în trecut un proces cu statul român la Tribunalul internațional de arbitraj de la Washington, urmând să încaseze 84,4 milioane de euro. Pentru că statul român nu a virat banii, dobânzile și penalitățile s-au acumulat, suma ajungând una exorbitantă – 395 de milioane de euro. În încercarea de a-şi recupera banii, fraţii Micula s-au îndreptat către companiile de stat, punând popriri şi pe conturile Romatsa. În decembrie 2019, Guvernul Orban le-a plătit fraților Micula suma datorată de stat deoarece Romatsa se afla în situația disperată de a nu mai putea asigura serviciile de navigație aeriană din cauza sechestrului pus de cei doi oameni de afaceri.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…