Concluziile raportului MCV 2019 despre România. Textul integral

Concluziile raportului MCV 2019 despre România. Textul integral

”Evoluția situației în primele luni ale anului 2019 a fost o sursă de îngrijorări majore. Drept rezultat, Comisia a trebuit să informeze autoritățile din România în mai 2019 că, dacă nu vor avea loc ameliorări semnificative în scurt timp, or dacă alte măsuri negative vor fi adoptate, Comisia va adopta măsurile legale, nu înainte de a avea un dialog pe tema îngrijorărilor referitoare la statul de drept”, se arată în concluziile raportului MCV.

Raportul tehnic MCV 2019 despre România. Textul integral:

Alte concluzii din MCV:

Comisia salută faptul că în iunie, guvernul României și-a exprimat dorința de a schimba abordarea și au fost făcute eforturi într-un nou mecansim de consultare și dialog cu sistemul judiciar. Comisia așteaptă de la autoritățile române competente să traducă aceste angajamente în legi concrete și alte măsuri.

Pentru a face progrese este nevoie de pași tangibili, în plan legislativ și administrativ, pentru a pune în practică recomandările din acest raport. Instituțiile cheie din România trebuie să demonstreze împreună
că sunt puternic angajate în respectarea independenței justiției și luptei anticorupție drept piloni importanți (…)

Comisia va continua să urmărească îndeaproape evoluțiile prin intermediul MCV (Mecanismul de Cooperare și Verifiare). Comisia regretă că România nu a respectat recomandările făcute în noiembrie 2018, care erau în perfect acord cu poziția altor instituții UE. Aceste recomanări trebuie respectate dacă procesul de reformă va fi reluat și se vor va respecta concluziile MCV din raportul elaborat în ianuarie 2017.

Concluziile Raportului MCV 2019:



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria