Decese suspecte la Moscova...

Decese suspecte la Moscova...

Doi foști oficiali importanţi din Rusia au fost găsiţi morţi la Moscova. Circumstanţele în care aceştia şi-au pierdut viaţa nu sunt foarte clare.

Fostul vicepreşedinte al Gazprombank a fost găsit decedat în apartamentul său din Moscova.

Potrivit agenţiei ruse de presă TASS, Vladislav Avaev, în vârstă de 51 de ani, şi-ar fi ucis soţia și fiica după care şi-a luat viaţa. Soția sa, Elena, avea 47 de ani, iar fiica, Maria, doar 13 ani.

În aceeaşi zi, presa din Federaţia Rusă a anunţat decesul fostului director al Serviciului de Informaţii Externe, din perioada 1996-2000.

Vyacheslav Trubnikov, "spionul lui Putin", avea 77 de ani. Autorităţile de la Moscova au confirmat moartea acestuia, fără, însă, să specifice și cauza.

Trubnikov a fost şi ambasador

Vyacheslav Trubnikov a absolvit Institutul de Stat de Relații Internaționale din Moscova în 1967 și a început să lucreze pentru KGB. Între 1971-1977 a lucrat în India sub acoperirea unui corespondent al RIA Novosti.

Între 1984-1990 a lucrat în Bangladesh și India, iar între 1990-1991 a fost șeful Departamentului Asiei de Sud-Est al KGB. În ianuarie 1992 a devenit primul adjunct al directorului Serviciului rus de Informații Externe Evgheni Primakov.

Între ianuarie 1996 - mai 2000 a fost director al Serviciului de Informații Externe. Din iunie 2000 până în iulie 2004 a lucrat ca prim-adjunct al ministrului de externe al Rusiei. La 29 iulie 2004 a fost numit de Vladimir Putin în funcția de ambasador al Rusiei în India



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”