„Femeile care vor să facă sex să poarte la job un cerculeț verde pe rever”/Controversă provocată de George Butunoiu în online

„Femeile care vor să facă sex să poarte la job un cerculeț verde pe rever”/Controversă provocată de George Butunoiu în online

Controversă provocată de George Butunoiu în online. „Femeile care vor să facă sex să poarte la job un cerculeț verde pe rever”, a scris pe Facebook George Butunoiu, cel mai vechi recrutor de personal din România. Și a promovat și un sondaj pe tema asta...

„Mi-a venit în seara asta o idee despre cum am putea să evităm situațiile costisitoare în care un bărbat vrea să facă sex cu o femeie, dar doamna nu îi spune „nu, mulțumesc”, ci se duce direct la poliție și-l reclamă. M-am gândit în timp ce îl urmăream pe Daniele Gatti dirijând și amintindu-mi cum a fost el dat afară de Concertgebouw, de pe o zi pe alta. Și de prietenul meu englez care a fost dat afară anul trecut din jobul de la București pentru că a invitat o colegă la o cafea. Nici nu a mai apucat să-i zică și altceva... Așadar, ideea ar fi următoarea: femeile care vor să facă sex să-și pună un cerculeț verde pe rever, să fie vizibil de la distanță. Iar cele care nu vor sex, să-și pună unul roșu. În acest fel s-ar evita toate conflictele și neînțelegerile și ar fi armonie în toate colectivele și comunitățile. Și bărbații la fel, desigur, ca sa fie egalitate și simetrie. Ce ziceți, ați fi de acord să purtați un astfel de semn distinctiv?”

Ulterior, Butunoiu a redat și dialogul cu unul dintre urmăritori:

Dialog cu LP. Ce fac eu când nu am ce face...
*
LP: E naspa rau ce a scris Butunoiu, ce ar trebui facut? Azi imi pun bulina rosie si maine verde? Dar poate vreau verde doar cu 1 nu cu toata firma. Tie ti se pare logica postarea?
GB: Cred că nu ai înțeles bine ideea, nu am scris eu destul de explicit: când îți pui cerculețul verde, bărbații vin și se înscriu, dar tu nu ești obligată să-i iei în ordinea înscrierii, sau pe toți, ci numai pe cei pe care îi alegi tu...
LP: nu. Tu nu ai inteles bine care e smecheria cu sexul. De ce sa pui cerculete la birou? Acolo nu sunt femei si barbati, acolo sunt oameni. Daca se intampla sex, e strict alegerea lor, iar barbatii pur si simplu nu au voie sa se dea la o femeie la birou. Nici femeile. Ca se intampla, e o decizie comuna, nu pui afis in piept
GB: Da, dar sexul la birou e cel mai bun dintre toate, toată lumea știe, sunt și studii care arată asta foarte clar. Mulți îl practică, dar cu frica în sân, din numeroase motive, știm cu toții cum este. Or, de ce să nu reglementăm asta, ca să nu mai fie nimeni stresat și nici să nu piardă oportunități de sex din lipsă de informare, evaluare greșită sau nesigură a interlocutorului și contextului? Și sigur că e o decizie comună, nu am zis niciodată altceva! În plus, ar fi și un demers democratic și perfect legal. Iar pentru angajator ar fi o mană cerească, nici nu-ți imaginezi câte tensiuni, conflicte, lipsă de concentrare și tot felul de alte probleme ar putea să fie evitate astfel.
LP: Dar de ce sa nu il reglementam in general? Sa purtam buline si pe strada sa nu ne mai pipaie toti idiotii pe strada? Ce zici? Sa avem si rezerve, azi purtam 2 buline verzi si 1 galbena pt ca suntem la ovulatie, poate se ofera careva. Pe bune? Ai gandit mult asta? Ai idee de cate ori au fost hartuite femei si nu au putut spune nimic? Iar pe hartuitor il doare fix la basca de bulina aia.
GB: Păi metoda propusă de mine ar rezolva exact problema semnalată de tine! Sigur, o astfel de legislație ar trebui să reglementeze întreg fluxul, nu doar purtatul/ nepurtatul bulinei, așa cum spui tu. De pildă, dacă un bărbat se apropie prea tare de o femeie cu bulină de altă culoare decât verde, sau dacă face orice ar putea-o deranja, să fie aspru pedepsit. În felul acesta cred că s-ar reduce hărțuirile până la niveluri imposibil de atins cu alte metode. Dar sigur, pe de altă parte, hărțuitorii să fie protejați de lege dacă se leagă de o femeie cu bulină verde. Fiindcă altfel ajungem la abuzuri de altă natură, sau chiar capcane și răzbunări puse la cale cu cele mai rele intenții.
LP: cum spuneam, sa avem buline de rezerva, si pt ovulatie, si pt ons, si pt relatii stabile sau doar inselat partenerul. Poti face o pripunere legislativa in directia asta. Oamenii nu vor sa poarte masca si tu crezi ca va dori vreunul sa poarte buline???
GB: Oamenii nu poartă mască și pentru că guvernul nu a făcut o campanie de comunicare eficientă. Dar noi dacă informăm oamenii despre toate avantajele acestei metode, sunt sigur că rezultatele vor fi altele. Mai ales dacă începem dinspre marile corporații, companiile multinaționale, unde oamenii sunt mai educați, înțeleg mult mai repede și se conformează mult mai rapid.
LP: Uimeste-ma si spune-mi care sunt avantajele pt mine ca port bulina in piept cand am chef sa fac sex. Cand nu am chef e logic.
GB: Uite, îți dau un exemplu de avantaj, dintre foarte multe altele posibile: Să zicem că ești la mall la Băneasa și îți vine chef de un sex în grup. Îți pui trei steluțe verzi pe rever și te așezi la o cafenea. Doritorii vor apărea imediat – nu cred că se îndoiește nimeni de asta. Tu selectezi pe cine îți place, se așază lângă tine, apoi următorul, până îi selectezi pe toți trei. După care mergeți la un film, dacă vrei un preludiu mai deosebit (se știe, sunt și studii care arată cât de puternic este efectul afrodiziac al unei săli de cinema) etc. Și acum uimește-mă, spune-mi că există o metodă mai rapidă și mai sigură decât asta ca să obții ce vrei. Plus că ai posibilitatea să-ți selectezi mult mai bine partenerii.
LP: si la mall nu e la job, cum spuneai. Zi-mi avantajele la job. Alea pe care le vede seful. eu inca astept sa aud avantajele, cele realiste, pragmatice, directe, orientate spre eficienta. Din toata discutia, argumentele tale au fost strict aburitoare.
GB: La job, gândește-te numai la câte reclamații ar fi evitate, conflicte, situații jenante. Ca să nu mai spun despre economiile care s-ar putea face – și de bani, dar mai ales de timp. Acum, când vrei să faci sex cu un coleg/ o colegă, o iei pe ocolite: cumperi mai întâi o floare mică, apoi una mijlocie, apoi un buchet mai mare și mai scump, invitație la cafea, mic dejun, prânz la restaurantul din apropiere, cină la unul scump. Și nici atunci nu ești absolut sigur că poți interpreta cu precizie semnalele.
În timpul programului rememorezi tot timpul și apoi faci scenarii, în loc să te concentrezi pe ce scrie pe monitor. Așa, dacă vezi cerculețul verde, te înscrii și răspunsul îl primești repede, de regulă. Dacă ești acceptat, foarte bine, rezolvi rapid și eficient! Iar dacă nu, măcar știi o treabă și nu mai pierzi timpul, mai bine te concentrezi pe alte cerculețe verzi.
Nu poți să-ți imaginezi câtă energie se pierde cu astfel de tatonări, cu incertitudinea care te macină. Care te consumă la job, desigur, pentru că acolo e obiectul care abate toate energiile și resursele către el, și distrăgându-le de la ce ai de făcut. Dar odată rezolvat cu sexul, toate acestea dispar ca prin farmec. Plus că după sex te întorci binedispus la calculator și cu chef de muncă.
Am un prieten foarte bun, Cristi, care e director într-un call center, cu peste o mie de fete, din cei o mie cinci sute de angajați. E înnebunit, abia dacă mai poate lucra un ceas sau două pe zi, concentrându-se pe care are de făcut. Ar face sex cu toate, dar de patru ani de când e acolo nu s-a culcat cu niciuna, nici măcar nu i-a propus vreuneia. Și ca să nu-și piardă jobul, și ca să nu fie pus într-o situație jenantă dacă nu nimerește pe cine trebuie, și din multe alte motive.
Ei bine, imaginează-ți cum ar fi să funcționeze un astfel de sistem cu cerculețe în firma lor! Ar face sex de două ori pe zi, cel puțin, i-ar reveni și concentrarea și cheful de muncă și productivitatea!
Și că tot am vorbit despre o astfel de firmă, cu mulți angajați... Dacă s-ar folosi acest sistem, mulți manageri ar lucra acolo chiar și pe gratis! Și te asigur că și-ar da tot interesul și ar fi foarte eficienți, pentru ca nu cumva să-și piardă joburile. Faci un calcul să vezi cam cât ar câștiga firma într-un astfel de scenariu? Și dacă ar mări salariile cele mai mici cu banii astfel economisiți, nu ar fi toată lumea și mai mulțumită? Ce zici?




Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa