Generalii ruși au ordonat să fie împușcați soldații proprii care se retrag

Generalii ruși au ordonat să fie împușcați soldații proprii care se retrag

Din cauza moralului scăzut și a reticenței de a lupta, forțele ruse au început probabil să desfășoare unități care amenință să-și împuște propriii soldați în retragere, arată Ministerul Apărării din Marea Britanie.

Rusia apelează la o tactică folosită și în cel de-al Doilea Război Mondial, și reînființează celebrele ”detașamente de blocare”, unități care au misiunea de a împiedica retragerea propriilor militari, deschizând focul asupra acestora.

Un raport de informații publicat în această dimineață de britanici a descris aceste unități rusești drept „trupe de barieră” sau „Detașamente de blocare” folosite pentru a forța ofensiva și a împiedica proprii soldați să fugă de pe câmpul de luptă.

”Recent, generalii ruși au vrut probabil ca comandanții lor să folosească arme împotriva dezertorilor, inclusiv să autorizeze tragerea pentru a ucide astfel de fugari, după ce li se dă un avertisment. De asemenea, este foarte probabil ca generalii să ceară oamenilor să mențină pozițiile defensive până la moarte.

Tactica de a împușca în dezertori atestă probabil calitatea scăzută, moralul scăzut și indisciplina forțelor ruse”, se arată în raportul structurii de informații a armatei britanice, potrivit defenseromania.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu