Handbal feminin: Gyor, prima finalistă a Ligii Campionilor

Handbal feminin: Gyor, prima finalistă a Ligii Campionilor

Gyori Audi ETO KC s-a calificat în finala Ligii Campionilor handbal feminin, sâmbătă, după ce a învins-o în prima semifinală a turneului Final Four de la Budapesta pe Buducnost Podgorica, cu scorul de 21-20 (11-8), în Papp Laszlo Arena.

Mai multe fotografii pe AGERPRES FOTO

Gyor s-a impus meritat în fața campioanei en titre, cu handbalista română Cristina Neagu în componență, la capătul unui meci strâns, marcat de miză, cu multe erori, în care apărările au dus greul.

Începutul a fost unul greoi, primul gol marcându-se abia după șase minute de joc (Katarina Bulatovic). Echipa maghiară a evoluat mai bine și a reușit să profite de superioritățile numerice, astfel că la pauză scorul era de 11-8.

După pauză, Buducnost a reușit să revină în meci, a egalat, dar au urmat opt minute și jumătate în care nu a reușit să înscrie, iar Gyor s-a desprins din nou la trei goluri, 17-14. Echipa antrenată de Martin Ambros a fost mereu la conducere, iar în final, la scorul 21-20, Buducnost a ratat ultimul atac.

Cele două echipe au dominat handbalul feminin european în ultimii ani, Gyor câștigând Champions League în 2013 și 2014, iar Buducnost în 2012 și 2015.

În finală, Gyor o va întâlni pe câștigătoarea celeilalte semifinale, care opune campioana României, CSM București, și formația macedoneană Vardar Skopje (18,45).

Meciul a fost arbitrat de austriecii Radojko Brkic și Andrei Jusufhodzic, iar delegați EHF au fost Mona Förström (Finlanda) și Carmen Manchado Lopez (Spania).

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editori online: Ada Vîlceanu, Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată decăderea unei dive...

2 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

3 Regele proștilor și-a băgat partidul în faliment! / Ponta pierde și salariul și Tesla X de 130.000 de euro de l…

4 AUDIO „Vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu, îți tai capu’!”

5 Interesant ce spune profesorul de la Yale / Rămâne de văzut dacă a fost prostie sau intenție