La moțiune, Pambuccian a votat lângă PSD/Deputații minorităților, cârpele politicii românești, fac scandal în Coaliție după eliminarea pensiilor speciale!

La moțiune, Pambuccian a votat lângă PSD/Deputații minorităților, cârpele politicii românești, fac scandal în Coaliție după eliminarea pensiilor speciale!

Grupul minorităţilor naţionale, format din 18 deputaţi, a ameninţat că nu mai mai susţine în Parlament coaliţia PNL-USR PLUS -UDMR din cauza abrogării pensiilor speciale, susţin surse politice pentru „Adevărul” De altfel, Varujan Pambuccian, liderul acestui grup, a votat alături de PSD moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Înainte de şedinţa plenului reunit de miercuri, Varujan Pambuccian le-a cerut liderilor coaliţiei de guvernare să nu abroge pensiile speciale pentru parlamentari. Arhgumentul adus de liderul minorităţilor a fost că până în 2017 Parlamentul a plătit doar un procent nesemnfiicativ(sub 1%) contribuţii sociale pentru indemnizaţia senatorilor şi a deputaţilor. Abia din legislatura 2016-2020 s-au plătit contribuţii la sistemul de pensie ca pentru orice angajat, în baza legii salarizării. Varujan Pambuccian a susţinut că pensiile parlamentarilor obţinute doar pe baza contributivităţii sunt derizorii, prin urmare pensiile speciale ar repara o nedreptate.

În schimb, liderii PNL şi USR-PLUS au susţinut tăierea pensiilor speciale pentru parlamentari, invocând că a fost una din promisiunile făcute în campania electorală. De acord nu a fost cu tăierea pensiilor speciale nici liderul UDMR, Kelemen Hunor, fiind cerută o măsură de acest fel pentru toate pensiile speciale, nu doar pentru anumite categorii, în timp ce magistraţii diplomaţii, militari sau poliţiştii rămân cu lefurile intacte.

Până la urmă PNL şi USR-PLUS, partide susţinute şi de PSD, au pus pe ordinea de zi a plenului reunit proiectul privind abrogarea pensiilor speciale pentru parlamentari. În replică, Varujan Pambuccian a ameninţat că grupul minorităţilor naţionale nu va mai susţine guvernul în Parlament, susţin sursele citate.

Un prim gest de ostilitate a venit chiar la moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu. Din cei 18 deputaţi din grupul minorităţilor naţionale, au fost prezenţi doar 6 în plen şi numai 2 au votat împotriva moţiunii. Liderul de grup Varujan Pambuccian a votat alături de PSD împotriva lui Vlad Voiculescu, în semn de frondă faţă de decizia coaliţiei de a abroga pensiile parlamentarilor.

Varujan Pambuccian, în vârstă de 61 de ani, e la al 7-lea mandat de deputat. În 2024, la finalul legislaturii, ar împlini vârsta de pensionare. Ar fi primit o pensie specială de 12.000 de lei lunar, plus pensia normală pe baza contributivităţii.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...