„Le-am bombardat pontoanele și ne uitam cu dronele cum se înecau”

„Le-am bombardat pontoanele și ne uitam cu dronele cum se înecau”

Un ofițer ucrainean ce a participat la respingerea tentativei de traversare a râului Doneț, una dintre cele mai grele înfrângeri ale armatei ruse în războiul din Ucraina, a relatat pentru CNN modul în care au fost decimați rușii.

Zeci de tancuri si blindate rusesti distruse pe maurile raului DonetFoto: Captura video

Terenul înalt de lângă râu este presărat cu vehicule militare ruse calcinate, tancuri separate de turelele lor şi corpuri carbonizate ale soldaţilor ruşi. Armata ucraineană afirmă că a distrus acolo cel puţin 73 de unităţi de echipament, inclusiv tancuri T-72 şi o varietate de vehicule de luptă ale infanteriei.

„Au avut trei locuri pentru traversare'', explică ofițerul ucrainean, adăugând că „l-au încercat pe primul, au eşuat, au fost zdrobiţi acolo. L-au încercat şi pe al doilea, au fost zdrobiţi” din nou.

„Ei bine, la ultimul (ponton distrus n.red) pe care l-aţi văzut, acolo au pierdut cele mai multe echipamente. Acolo au încercat de patru ori. La prima încercare nu au reuşit, au fost striviţi cu artileria. La fel şi a doua oară. La fiecare nouă încercare şi-au intensificat eforturile, neînţelegând că noi vedem totul. Iar la fiecare acţiune a lor noi aveam o contra-acţiune”, povestește acesta.

„Priveam cu dronele cum se înecau”

Pe malul râului Doneț, armata ucraineană a folosit artileria pentru a distruge pontonul amplasat de trupele ruse peste râul Doneţ, în timp ce unităţi terestre ucrainene au împins în retragere trupele ruse către râul pe care nu-l mai puteau traversa înapoi întrucât pontonul fusese distrus.

„Nu mai aveau timp să treacă, nu mai aveau timp să lanseze bărcile. Toţi au fost copleşiţi cu artileria şi focurile de armă şi noi priveam cu ajutorul dronelor cum cădeau în apă şi se înecau”, povesteşte militarul ucrainean.

Acesta crede că pe plan militar Rusia este victima propriei sale propagande şi a unor tactici „depăşite”.

Tactici depășite ale soldaților ruși trimiși în Ucraina

În privinţa echipamentelor militare, ruşii „au unele lucruri noi, dar în cea mai mare parte totul este depăşit. Tacticile sunt de asemenea depăşite. Iar din punct de vedere tehnologic, ei sunt mult în urma NATO şi a echipamentelor americane”, concluzionează ofiţerul ucrainean.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Românca ucisă de rechin în Egipt lipsea de două zile din hotelul de 5 stele în care era cazată

2 Totul se petrece în sectorul românesc al Mării Negre / Priviți, americanii și NATO stau cu ochii pe ruși ca pe butelie

3 Un propagandist al Kremlinului se plânge că rușilor li se scuipă în cafea, când frecventează restaurantele din Europa

4 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au început să facă diferența pe câmpul de luptă în favoarea Ucrainei

5 Șeful armatei SUA / În mod clar, China își construiește capacitatea de a ataca Taiwanul