Marian Neacșu, secretarul general al guvernului, l-a propus pe Petrișor Peiu în Consiliul de Administrație al companiei strategice Transgaz

Marian Neacșu, secretarul general al guvernului, l-a propus pe Petrișor Peiu în Consiliul de Administrație al companiei strategice Transgaz

Marian Neacșu (PSD), secretarul general al guvernului, l-a propus pe analistul Petrișor Peiu în funcția de membru al Consiliului de Administrație al companiei strategice Transgaz, care are monopolul marilor conducte de gaze din România, au declarat pentru G4Media surse guvernamentale. Petrișor Peiu a confirmat pentru G4Media că i s-a propus această funcție, dar nu a dorit să precizeze cine i-a făcut propunerea.

  • UPDATETransgaz a anunțat vineri seară pe bursă, după închiderea ședinței de tranzacționare, că a primit din partea statului propuneri de candidați pentru funcțiile de administratori provizorii în Consiliul de Administrație. Cu toate acestea, compania nu a făcut publice numele persoanelor propuse.

SGG este acționarul majoritar al Transgaz, cu 58,5% din acțiuni, și controlează practic compania.

Petrișor Peiu s-a remarcat în ultimii ani cu atacuri furibunde la adresa Transgaz, pe măsură ce compania și-a extins rețeaua de conducte astfel încât România să poată importa gaze naturale și din alte surse decât Rusia.

În 15 februarie, Petrișor Peiu a participat ca invitat principal, alături de Eugen Orlando Teodorovici, la o dezbatere organizată de partidul extremist AUR pe teme de energie. Peiu a stat la prezidiul dezbaterii alături de copreședinții AUR de la acel moment, George Simion și Claudiu Târziu, dar și de Eugen Orlando Teodorovici. Petrișor Peiu este un invitat frecvent în emisiuni cu liderul AUR George Simion.

În 23 februarie, co-președintele AUR, George Simion, a declarat la Realitatea TV , că ”îi va vizita acasă” pe politicienii despre care Petrișor Peiu, un analist economic care propovăduiește naționalismul economic, a susținut că și-ar fi angajat soțiile în Consiliile de Administrație de la Transgaz și Petrom.

În 2016, Petrișor Peiu a scris pe contul său de Facebook un mesaj puternic de solidaritate cu George Simion: ”Și eu sunt George Simion pentru că fiecare politician dintre cei care controlează statul Republica Moldova este de fapt un Vladimir Voronin!”

Petrișor Peiu este un analist economic care propovăduiește naționalismul economic. El este profesor la Universitatea Politehnica din București, a fost consilier al foștilor premieri Radu Vasile și Adrian Năstase, președinte al Sidex Galați și administrator al unor companii precum Romtelecom, Omniasig și Electroputere, iar în prezent este consultant în afaceri.

Petrișor Peiu a lansat în trecut mai multe atacuri la adresa companiei Transgaz. De exemplu, în anul 2018, el acuza Transgaz de „secretomanie” și că ascunde relația cu o firmă care sprijină regimul lui Viktor Orban din Ungaria. Transgaz i-a răspuns, ulterior, că respinge acuzaţiile că ar face un joc în favoarea Ungariei.(Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media)


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Nunta odraslei interlopului Nuțu Cămătaru, „udată” cu grămezi de bani de Cosmin Olăroiu și Codin Maticiuc

2 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze

3 Au scos de la naftalină vechile rachete sovietice! / Semne evidente că Rusia gâfâie pe frontul din Ucraina

4 Dmitri Medvedev ar fi încercat să se sinucidă? Presa din Ucraina susține că s-ar fi găsit și mai multe bilețele de adio

5 Pe unde își țin banii miliardarii României / Detaliile inedite din dosarul furtului din casa „regelui pavelelor”