Militarii ucraineni au distrus o stație radar de război electronic, care poate fi inclusă în categoria „arme valoroase ale armatei ruse”

Militarii ucraineni au distrus o stație radar de război electronic, care poate fi inclusă în categoria „arme valoroase ale armatei ruse”

Forțele Armate Ucrainene au distrus o altă stație radar de război electronic R-330ZH Zhitel a forţelor ruse de ocupaţie - mai multe imagini şi materiale video au fost publicate pe reţele de socializare, scrie defenseromania.ro .

Acest sistem radar de război electronic este destul de valoros pentru ruşi. Canalul Telegram al Biroului de Comunicații Strategice al Forțelor Armate Ucrainene a raportat că stația radar de război electronic R-330ZH Zhitel a fost distrusă în estul Ucrainei, în regiunea Harkov.

Potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, de la începutul agresiunii militare ruse (din 24 februarie), armata rusă a pierdut 172 de sisteme de apărare aeriană și 131 de echipamente speciale - staţii radar de război electronic - printre ele se numără și sistemul R-330ZH Zhitel.

R-330ZH Zhitel este un sistem de război electronic rusesc conceput pentru a interfera cu echipamentele de comunicații prin satelit, precum și cu sistemele de navigație și telefoanele mobile pe o rază de 30 km.

Complexul rusesc R-330Zh "Zhitel" este proiectat pentru detectarea automată, localizarea direcției și analiza semnalelor radio.

De la începutul agresiunii militare ruse. aceasta este a treia stație radar de război electronic R-330ZH Zhitel pe care armata ucraineană reuşeşte să o distrugă.

Astfel, prima staţie de război electronic a fost distrusă de artileria Forțelor Armate Ucrainene în martie, în apropiere de Kiev.

În același timp, cea de-a doua stație radar R-330Zh "Zhitel" a fost distrusă într-un mod destul de interesant - aceasta a fost gândită pentru a intercepta UAV-uri, dar poziţia sa a fost găsită cu ajutorul unei drone și acoperită cu focuri de artilerie.

Este interesant că, în acest caz, stația a fost păzită de aproape o companie de soldați - șase vehicule de luptă de infanterie și un tanc.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Qatar, țara în care pierzi 1.000 de dolari și iei banii înapoi a doua zi: Reportaj cu un caz aproape ireal

2 Ce conținea sticluța din care a băut Simona Halep la US Open, când a fost prinsă dopată

3 „M-a pupat pe gură, m-a lins pe faţă, m-a înghesuit în geam de parcă eram un obiect la dispoziţia lui”

4 Avocata reținută pentru relații „speciale” cu interlopii, pusă sub control judiciar

5 Și doamna a „asexuat” cu Borcea?