Oficial de la Pentagon: "Cei 300.000 de rezerviști nu vor reuși să rezolve problemele armatei ruse"

Oficial de la Pentagon: "Cei 300.000 de rezerviști nu vor reuși să rezolve problemele armatei ruse"

Cei 300.000 de rezerviști mobilizați pentru războiul din Ucraine de către Vladimir Putin nu vor reuși să rezolve problemele „sistemice” cu care se confruntă armata rusă, atrag atenția oficiali de la Pentagon.

Mobilizare parțială în Rusia FOTO Profimedia

Conform evaluărilor noastre, va dura ceva timp până când Rusia va reuși să antreneze, să pregătească și să echipeze aceste forțe”, a spus generalul de brigadă Patrick Ryder, citat de digi24.ro , în cadrul unei conferințe de presă organizate la Pentagon.

Acesta a precizat că, deși, această mobilizare poate acoperi pierderile pe care armata rusă le-a înregistrat în rândul militarilor, „nu e clar în ce măsură va rezolva în mod semnificativ problemele de comandă și control, de logistică și în special pe cele de moral pe care le au forțele ruse în Ucraina”.

De altfel, generalul american a menționat că dacă armata rusă nu a putut să comande și să echipeze circa 100.000 de trupe în Ucraina, adăugarea unui număr suplimentar de alte 300.000 de trupe nu va ajuta prea mult.

Dacă deja te confrunți cu niște provocări majore și nu ai încercat să rezolvi anumite probleme de ordin sistemic sau strategic, nimic nu arată că va îți va fi mai ușor doar dacă adaugi mai multe variabile în această ecuație” , a precizat generalul.

Paragraful secret din ordinul de mobilizare

Ordinul pentru mobilizarea parțială a armatei ruse conține un paragraf secret. Serghei Șoigu a spus că vor fi mobilizați doar 300.000 de rezerviști care au „experiență militară” și că aceștia „vor trece printr-un program de instrucție militară înainte de a fi trimiși” (în Ucraina).

Ulterior, publicația rusă Novaia Gazeta a anunțat că paragraful secret conține date care arată că MApN rus trebuie să înroleze un milion de oameni.

Conform unei analize a Institutului pentru Studii ale Războiului (ISW), Federația Rusă dispune, pe hârtie, de o rezervă alcătuită din 2 milioane de foști recruți și militari angajați pe bază de contract.

Dintre aceștia, foarte puțini sunt pregătiți de luptă. Astfel, ISW estimează că doar 10% din rezerviștii ruși beneficiază de programe suplimentare de instrucție, după terminarea stagiului militar.

Practic, Rusia dispune în orice moment de doar 4-5.000 de astfel de rezerviști bine instruiți, conform standardelor occidentale (care constituie așa-numita „rezervă activă” și care pot fi mobilizați rapid).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu