Stalin, fotografiat pe ascuns în momentul în care dictatorul aflase că Germania e pe punctul de a cuceri Kievul

Stalin, fotografiat pe ascuns în momentul în care dictatorul aflase că Germania e pe punctul de a cuceri Kievul

O fotografie neautorizată a lui Stalin făcută în interiorul Kremlinului arată momentul în care liderul sovietic tocmai fusese informat că armatele germane erau pe punctul de a cuceri Kievul (august 1941). Ceea ce se vede în fotografie este imaginea unui om care până în urmă cu câteva săptămâni era convins că planul A va funcționa și care acum nu are niciun Plan B, scrie Rare Historical Photos . Fotografia a fost făcută de editorul-șef al Komsomolskaya Pravda, acesta sfidând în secret ordinele de a o distruge, deoarece se considera că nu-l arăta pe Stalin într-o lumină pozitivă.



Operațiunea Barbarossa, atacul german asupra Uniunii Sovietice, a fost cea mai mare operațiune militară din cel de-al doilea război mondial. A desfășurat mii de avioane, tancuri, tunuri de artilerie și peste șase milioane de soldați.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren