Țara din Europa în care o treime dintre bărbați consideră acceptabilă violența împotriva femeilor

Țara din Europa în care o treime dintre bărbați consideră acceptabilă violența împotriva femeilor

Mai mult de o treime dintre bărbaţii tineri din Germania consideră acceptabilă violenţa împotriva femeilor, arată un studiu.

Violență FOTO Shutterstock

Potrivit anchetei pe care o va publica luni grupul de presă Funke, 33% dintre bărbaţii între 18 şi 35 de ani au spus că acceptă ideea ca 'mâna lor să alunece' în timpul unei dispute cu partenera lor feminină, scrie Agerpres.

Totodată, 34% au admis că au fost violenţi faţă de femei în trecut.

Aceste rezultate sunt 'şocante', a reacţionat Karsten Kassner de la Federal Forum Men, un grup care militează pentru egalitatea între sexe. 'Este problematic că o treime dintre bărbaţii intervievaţi banalizează violenţa fizică împotriva femeilor. Situaţia trebuie să se schimbe de urgenţă', a declarat el pentru grupul Funke.

Ancheta naţională a fost realizată între 9 şi 21 martie, online, pe un eşantion de 1.000 de bărbaţi şi 1.000 de femei cu vârste între 18 şi 35 de ani.

Mai mult de 115.000 de femei au fost victime ale violenţelor conjugale în 2021, potrivit datelor poliţiei federale germane. În acelaşi ani, 301 femei au fost ucise de partenerul de la acea dată sau de un fost partener.

Ministrul Justiţiei, Marco Buschmann, a declarat în 2022 că va face presiuni pentru modificări juridice care să pedepsească mai sever violenţa împotriva femeilor, afirmând că asemenea fapte nu ar trebui minimalizate ca 'tragedii private'.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat