Trei jurnalişti, doi spanioli şi un irlandez, dispăruţi după un atac în Burkina Faso, au fost ucişi

Trei jurnalişti, doi spanioli şi un irlandez, dispăruţi după un atac în Burkina Faso, au fost ucişi

Doi cetăţeni spanioli şi unul irlandez care au fost daţi dispăruţi luni după o ambuscadă armată asupra unei patrule anti-braconaj în estul statului african Burkina Faso au fost găsiţi decedaţi, au declarat marţi trei surse de securitate din această ţară, potrivit agenţiei Reuters.

După ce ministrul de externe spaniol Arancha Gonzalez Laya a declarat că situaţia încă este confuză şi aşteaptă confirmarea după identificarea victimelor, premierul spaniol a confirmat ulterior că ambii cetăţeni spanioli au fost ucişi. ''Cea mai rea veste este confirmată'', a scris el pe contul său de Twitter, transmiţând condoleanţe familiilor îndoliate, şi a dat numele victimelor, David Beriain şi Roberto Fraile.

Cei doi spanioli sunt ziarişti care participau la filmări pentru un documentar despre statul african. Ei au fost sechestraţi în acea ambuscadă împreună cu un reporter, cetăţean irlandez, care participa de asemenea la realizarea documentarului.

Cele trei surse locale de securitate au făcut declaraţiile sub protecţia anonimatului, întrucât nu sunt autorizate să vorbească cu presa. Conform uneia dintre ele, un soldat al armatei din Burkina Faso a fost de asemenea dat dispărut în urma ambuscadei.

Deocamdată nimeni nu a revendicat atacul, care a avut loc pe o şosea care duce către rezervaţia forestieră Pama.

La fel ca în ţările vecine din regiunea Sahel, în Burkina Faso grupări armate care au legături cu Al-Qaida sau Statul Islamic atacă frecvent civilii şi armatele locale, deşi acestea din urmă sunt sprijinite de trupe franceze şi ale ONU. Insurgenţii deţin un anumit număr de străini ostatici în Burkina Faso, Mali şi Niger.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”