Un ciclist profesionist a împuşcat pisica unui ministru italian: pedeapsa primită

Un ciclist profesionist a împuşcat pisica unui ministru italian: pedeapsa primită

Uciderea unui animal de companie îl va costa scump pe ciclistul italian Antonio Tiberi. Acesta nu va avea de plătit numai cu bani pentru fapta sa, ci îi va fi afectată inclusiv cariera de sportiv.

Ciclistul italian, Antonio Tiberi, a împușcat o pisică cu o armă airsoft FOTO Instagram

A cui era pisica împușcată de ciclist

Ciclistul italian , în vârstă de 21 de ani ar fi testat o armă de tip airsoft, în momentul în care a țintit direct în animalul de companie al vecinului său. Pisica a murit pe loc, iar tânărul care se mândrește cu titlul de campion mondial la contratimp la juniori în 2019 a primit o amendă în valoare de 4.000 de euro.

Se pare că pentru stăpân prețul nu a fost îndeajuns pentru a compensa valoarea vieții animalului său drag. Mai mult decât atât, stăpânul pisicii este nimeni altul decât Federico Pedini Amati, ministrul Turismului al statului San Marino.

Pisica nu a deranjat pe nimeni niciodată. O aveam de mult timp, fetiţa mea de 3 ani o îndrăgea foarte mult. Totuşi, nu poţi ucide un animal de companie şi să scapi doar cu amendă. Am apreciat totuşi că băiatul a recunoscut fapta. Îmi pare rău că am oferit o locuinţă acestor oameni, a declarat ministrul referindu-se la faptul că familia ciclistului a primit recent locuinţă în San Marino.

Antonio Tiberi, suspendat din echipa de ciclism

Reprezentanții Trek-Segafredo, echipa din care face parte Antonio Tiberi, a publicat o declaraţie marţi, după după aflarea veștii. Tânărul a fost suspendat, pentru cel puţin douăzeci de zile. În această perioadă, potrivit ziarului Le Soir, el nu își va mai primi salariul.

Trek-Segafredo este pe deplin de acord cu amenda şi condamnă abaterea, care constituie o încălcare vădită a codului de conduită al echipei, au reacţionat membrii echipei americane.

Într-o altă declarație, publicată pe pagina personală de Instagram, sportivul și-a exprimat regretul pentru fapta sa.

„Îmi regret profund acțiunea de-a dreptul rușinoasă. Să împușc acea pisică a fost un lucru extraordinar de stupid și iresponsabil, iar de seriozitatea faptei și pericol mi-am dat seama abia după. Nu vreau să vin cu niciun fel de scuză pentru în comentariul meu, să adaug vreun „dacă” sau „dar”. Accept cu simț de responsabilitate și pocăință consecințele și vina pentru acțiunea mea. Dacă nu am vorbit public despre asta înainte a fost doar din cauza unui sentiment puternic de rușine și regret.”, a scris Antonio Tiberi.

El a menținonat că nu a știut, până atunci, că ministrului Turismului, Federico Pedini Amati, îi este vecin.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...