Un italian de 71 de ani, recent întors din România, a fost diagnosticat cu coronavirus

Un italian de 71 de ani, recent întors din România, a fost diagnosticat cu coronavirus

Un bărbat de 71 de ani, cu reşedinţa în oraşul Cattolica (regiunea Emilia Romagna), recent întors din România”, a fost diagnosticat cu coronavirus. El se află în acest moment internat la spitalul din Rimini, secţia de boli infecţioase, dar starea sănătăţii lui nu este gravă.

Potrivit publicaţiei „Il Resto del Carlino”, care citează surse din cadrul Regiunii Emilia – Romagna, bărbatul s-a prezentat luni la spitalul din Cattolica, la „Urgenţe”, având simptome de febră şi tuse. Acesta a declarat că s-a întors în week-end din România.

Bărbatul a fost transferat la spitalul „Infermi” din Rimini, unde a fost confirmat ca pozitiv la testul cu coronavirus.

Ce spune ministerul român de Externe

Ministerul român de Externe a transmis că a făcut demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile locale pentru obtinerea de informatii suplimentare, inclusiv cetățenia pacientului și cu privire la eventuala ședere a acestuia pe teritoriul României.

"Cu privire la informatiile vehiculate în mass-media referitoare la confirmarea unui caz de infectie cu COVID-19 în Italia, Rimini, MAE, prin intermediul Ambasadei Romaniei la Roma a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru obținerea unor informații suplimentare, inclusiv cetățenia pacientului și cu privire la eventuala ședere a acestuia pe teritoriul României. În baza informațiilor obținute vor fi întreprinse măsurile necesare pe teritoriul României", a transmis MAE.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vipera ţine cu dinţii de Reghecampf

2 O femeie l-a surprins pe soț în timp ce „servea un oral” de la o minoră / Ce a urmat s-a transformat în coșmar

3 Așa o fi?

4 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

5 VIDEO De văzut!