VIDEO Imagini din dronă cu orașele fantomă din nordul Italiei. Zonele în care singurele mașini care mai circulă sunt cele ale carabinierilor

VIDEO Imagini din dronă cu orașele fantomă din nordul Italiei. Zonele în care singurele mașini care mai circulă sunt cele ale carabinierilor

Orașe din întreaga lume au rămas aproape pustii pe măsură ce focarul de coronavirus se extinde, iar numărul de cazuri din Italia se mărește de la oră la oră.

Panica s-a instalat și în Coreea de Sud și Iran, iar autoritățile medicale spun că suntem tot mai aproape de o pandemie.

După ce virusul a fost identificat pentru prima dată în Wuhan, provincia Hubei, China, în decembrie 2019, treptat, localitățile aglomerate din toată țara s-au transformat în orașe fantomă.

Fenomenul s-a răspândit acum și în alte țări din întreaga lume, inclusiv în orașe din Italia.

Imaginile filmate din dronă arată că în mare parte orașele din nordul Italiei sunt goale, în timp ce autoritățile au decretat carantină timp de două săptămâni, relatează  The Independent.

În imaginile filmate într-un oraș din nordul țării se vede că singurele mașini care circulă pe străzi sunt cele ale carabinierilor.

Italia, care are acum cele mai multe infecții decât orice țară din afara Asiei, a raportat marți dimineață peste 220 de cazuri de îmbolnăviri în nordul țării.

Drept consecință, autoritățile italiene au comandat izolarea a 12 orașe din regiune, iar poliția a amenajat blocaje rutiere pentru a se asigura că măsurile sunt respectate.

Locuitorii dintr-un orașel de lângă Milano au făcut coadă în afara unui supermarket pentru a cumpăra mâncare, dar au fost informați că acesta a fost închis din ordinul primarului.

Pier Paolo Silveri, vice-ministrul al Sănătății din Italia, a apelat la „simțul civic” al italienilor în urma măsurilor de carantină care au fost puse în aplicare. Autoritățile italiene au anulat meciurile de fotbal și evenimente culturale importante, cum ar fi celebrul Carnaval de la Veneția.

Din cauza numărului tot mai mare de cazuri de coronavirus din Italia, Austria a oprit trenurile care fac legătura cu țata vecină.

Stella Kyriakides, comisarul european pentru sănătate, a declarat la Bruxelles: „Aceste evoluții rapide din weekend au arătat cât de repede se poate schimba situația. Trebuie să tratăm lucrurile foarte în serios, dar nu trebuie ne panicăm, chiar mai important și, cel mai important, să dezinformăm”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…