VIDEO Act ratat? Joe Biden a încurcat Suedia cu Elveţia într-o declaraţie la summitul NATO

VIDEO Act ratat? Joe Biden a încurcat Suedia cu Elveţia într-o declaraţie la summitul NATO

Elveția este membră a NATO? Într-un act ratat, Joe Biden a imaginat cel mai improbabil scenariu diplomatic, și anume aderarea Elveției la Alianța Militară Occidentală, relatează AFP. Pe scurt, vordind în faţa presei despre invitaţia de aderare la NATO adresată Finlandei şi Suediei, președintele american a spus Elveția în loc de Suedia.

Președintele american a povestit, în cadrul unei conferințe de presă la finalul unui summit NATO de la Madrid, pașii care au condus la decizia istorică de extindere a NATO prin aderarea Finlandei și Suediei.

Printre acești pași, o vizită a președintelui finlandez Sauli Niinistö la Casa Albă.

În Biroul Oval, șeful statului finlandez, își amintește Joe Biden, „mi-a sugerat să vorbesc cu lidera Elveţiei'', a afirmat Biden, făcând de fapt referire la şefa guvernului suedez, Magdalena Anderson.

Președintele american își dă imediat seama de greșeala și continuă, fără rost: „Elveția... Doamne... Dumnezeule... Cu siguranță îmi doresc foarte mult extinderea NATO”.

Preşedintele în vârstă de 79 de ani a fost protagonistul unei alte gafe saptămâna trecută, când a ţinut din greşeală înspre presă un bilet cu instrucţiuni în care consilierii săi îi indicau pas cu pas ce să facă în timpul unei întâlniri la Casa Albă, de la intrarea în sală până la părăsirea incintei.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

3 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!

4 Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska

5 ULTIMA ORĂ Dezvăluiri în The Washington Post / Primele detalii despre „măcelul” din Crimeea! 10 avioane rusești au fost distruse!