VIDEO Intervenția în forță a trupelor speciale la metrou

VIDEO Intervenția în forță a trupelor speciale la metrou

Intervenție în forță a trupelor speciale la metroul din București unde mai mulți suporteri au fost scoși din garnitura de tren și încătușați pe peron. Suporterii aveau asupra lor fumigene, dar și mai multe arme albe.

Incidentul a avut loc la stația „Ștefan cel Mare” și potrivit primelor informații totul a pornit după ce un grup de ultrași ai celor de la CSA Steaua au atacat doi jandarmi care-i conduceau spre stadionul Dinamo, acolo unde urma să înceapă duelul dintre Dinamo II  și CSA Steaua din Liga 3.

„Au fost exercitate violențe asupra forțelor de ordine. Cei 100 de suporteri steliști au tras cu ei în tren și 2 jandarmi, iar colegii noștri au decis să intervină. Aveam indicii că asupra suporterilor erau arme albe, torțe și materiale pirotehnice, ceea ce am și găsit, ulterior.

A fost o intervenție oportună, legitimă și așa s-a decis să se intervină. Două grupuri rivale plănuiseră să se întâlnească, în spațiul public, și să aibă o răfuială. Oamenii erau în pericol”, a spus Alexandru Iacob, purtător de cuvânt Jandarmeria București, la Realitatea PLUS.

Anterior, suporterii celor două echipa s-au amenințat online și și-au dat întâlnire la stația de metrou Ștefan cel Mare pentru a se confrunta.

„În jurul orelor 15.00, în proximitatea stadionului s-au adunat două grupuri, un grup de aproximativ 60 de suporteri dinamoviști și un grup de aproximativ 100 de suporteri steliști.

În momentul în care jandarmii au încercat separarea celor două grupuri și dispersarea lor, suporterii au intrat în conflict cu fortele de ordine”, a comunicat și Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti.

 

Vezi mai jos precizările Jandarmeriei cu privire la incident.

„Cu ocazia partidei de fotbal dintre echipele FC DINAMO 1948 București și CSA Steaua București, care se desfășoară pe stadionul Dinamo, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București comunică următoarele:

În jurul orelor 15.00, în proximitatea stadionului Dinamo s-au adunat două grupuri de suporteri, un grup de aproximativ 60 de suporteri dinamoviști și un grup de aproximativ 100 de suporteri steliști.

În momentul în care jandarmii au încercat separarea celor două grupuri și dispersarea lor, suporterii au intrat în conflict cu forțele de ordine.

Grupul de suporteri steliști a revenit în stația de metrou Ștefan cel Mare iar în momentul conducerii suporterilor doi jandarmi au fost loviți fiind necesară intervenția pentru imobilizarea și reținerea agresorilor.

În urma acestui conflict, aproximativ 30 de persoane au fost conduse la secția de poliție, în vederea luării măsurilor legale.

Asupra unor persoane care se aflau în zona metroului au fost găsite mai multe obiecte interzise la deținere, care puteau pune în pericol siguranța persoanelor.

În prezent, se fac verificări inclusiv sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj.”


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...