VIDEO Vine Apocalipsa? Imagini demne de Sahara. Furtună de praf în județul Galați

VIDEO Vine Apocalipsa? Imagini demne de Sahara. Furtună de praf în județul Galați

O furtună puternică de praf s-a abătut luni asupra județului Galați, iar în anumite zone aceasta a fost însoțită de grindină, potrivit Mediafax. La final, soarele a reapărut pe cer, împreună cu un curcubeu.

Vântul foarte puternic cu viteză de până la 100 de km/h a provocat adevărate tornade de praf ceea ce a dus la scăderea vizibilității.



Furtuna puternică nu a provocat daune, potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați.

Totuși, autoritățile rămân în alertă deoarece perioada cu vreme rea se prelungește până luni seara.

ANM  a emis o avertizare Cod Roșu de intensificări ale vântului (peste 140...180 km/h) la altitudini de peste 1500 m în Carpații Meridionali și de Curbură, și Codu Portocaliu în zona montană, la altitudini în general de peste 1500 m (rafale de peste 110...130 km/h ,spulberând zăpada și diminuând semnificativ vizibilitatea). De asemenea, local în Transilvania, nordul Dobrogei, sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, vântul va avea intensificări susținute cu viteze de 80...95 km/h, iar în Moldova, temporar cu peste 90...100 km/h.

Totodată, potrivit meteorologilor, în cursul zilei de luni, vântul va avea intensificări temporare, local în sudul, centrul și nord-vestul țării, cu viteze în general de 55...70 km/h.





 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro