Vladimir Putin și Xi Jinping, întâlnire cu „semnificație deosebită“, joi, în Uzbekistan

Vladimir Putin și Xi Jinping, întâlnire cu „semnificație deosebită“, joi, în Uzbekistan

Președinții Vladimir Putin și Xi Jinping vor discuta despre Ucraina și Taiwan la o întâlnire care va avea loc în Uzbekistan, joi, despre care Kremlinul a spus că va avea o „semnificație deosebită”.

Vladimir Putin și Xi Jinping se întâlnesc în Uzbekistan FOTO EPA/EFE

Xi va părăsi China pentru prima dată în mai bine de doi ani pentru o călătorie săptămâna aceasta în Asia Centrală, unde se va întâlni cu Putin, arată reuters.com . Totul are loc cu doar o lună înainte ca Xi să-și consolideze locul de cel mai puternic lider chinez de la Mao Zedong și până în prezent.

„Președinții vor discuta atât agenda bilaterală, cât și principalele subiecte regionale și internaționale”, a declarat consilierul de la Kremlin, Yuri Ushakov, la un briefing la Moscova.

„Bineînțeles, ei vor oferi o evaluare pozitivă a nivelului fără precedent de încredere în cadrul parteneriatului strategic bilateral”, a adăugat el.

Parteneriatul din ce în ce mai adânc dintre superputerea în ascensiune a Chinei și Rusia este o dezvoltare geopolitică pe care Occidentul o urmărește cu anxietate. Potrivit Kremlinului, schimburile comerciale dintre cele două țări țări a crescut la 140 de miliarde de dolari în 2021.

China este cel mai mare cumpărător de petrol din Rusia, iar Moscova se străduiește, de asemenea, să-și sporească vânzările de gaze către Beijing și să construiască noi conducte în acest sens.

Ushakov a spus că Moscova apreciază poziția Chinei față de ceea ce el a numit „criza Ucrainei”, spunând că Beijingul a adoptat o „abordare echilibrată” a conflictului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”